Tejszínes gombapaprikás

Tejszínes gombapaprikás

Hozzávalók:

50 dkg csiperke gomba (lehet laska is), 1 fej hagyma, 1 kávéskanál őrölt piros paprika, 2 dl főző tejszín, olaj, , tészta,

Elkészítés:

A gombapaprikás a család kedvence. Amikor a nagylánynak kivették a manduláját, csak ezt volt hajlandó megenni. Ha néhány apró trükköt bevetsz, könnyen lehet, hogy ez lesz a család új kedvence. 

Az elkészítés a gomba megtisztításával kezdődik. Ezt a lányok szokták csinálni, mert nagyon élvezik. Persze így a gombák nem lesznek annyira szépek, de anyaként szerintem ez nem akkora probléma :-)

A gombát - a héjának lehúzása után - megmosom, majd vékony csíkokra vágom. 
A hagymát megpucolom, apró kockára vágom, majd kicsi olajon üvegesre pirítom. Én Oliva olajat használok, de a normál napraforgó olaj is nyugodtan használható. Ha kicsit megpirult, lehúzom a tűzről és pirospaprikát teszek bele. 
Fontos, hogy gyorsan keverjük el, különben megkeseredik. Ha elkevertem, öntök bele egy kevés vizet. Éppen csak annyit, hogy kicsit visszahűtsem. Ez nagyjából annyi, hogy a paprika folyós, krémes állagot vegyen fel.

A gombákat hozzáadom és sózom, majd egy fél pohár vizet öntök alá. 
Takarékon, fedő nélkül, kb 25 perc alatt puhára főzöm, majd a tejszínt beleöntöm. 
Két percig még összefőzöm, majd kész.

A legjobb kagyló tésztával.
A tésztát sós, olajos vízben kifőzöm.

Az elkészítés fázisairól csináltunk egy kis videót, amit erre a linkre kattintva nézhettek meg.

Támogass minket azzal, hogy a hirdetésre kattintasz. Köszönjük!

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Kefires lángos

Kefires lángos

A lángos a nyár elengedhetetlen kelléke. Degeszre szoktuk enni magunkat belőle.
lángos tejföl fokhagyma

Vadas

Vadas

A vadas mártás marha hússal nem a gyorsan elkészíthető ételek közé tartozik, de ha egyszer megkóstolod nem felejted el az ízét.
vadas sárgarépa fehér répa marhahús

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

gomba, tészta, paprika

Szólj hozzá