Csirke pörkölt

(főétel)

Csirke pörkölt

Hozzávalók:

4 egész csirkecomb, 1 fej hagyma, 2 db paradicsom, 2 db paprika, 1 kk.őrölt pirospaprika, , olaj, tészta,

Elkészítés:

A csirkepörkölt nálunk abszolút favorit. A lányok csak szaftos tésztának hívják, és persze sosem tudok belőle eleget főzni :-)
Amikor combok kellemesen omlósra főnek a finom alapban, abból mindig valami mesésen finom ebéd szokott kerekedni.

Az elkészítése szinte semmiben nem különbözik az egyéb pörköltek elkészítésétől.
Itt is egy laza alappal kezdek.

A hagymát megpucolom, apró kockára vágom, majd egy kis olajon üvegesre pirítom.
Lehúzom a tűzről és beleteszem az őrölt pirospaprikát, megkeverem, és öntök hozzá egy kevés vizet.

Ezután beleteszem a megmosott, feldarabolt paradicsomot és paprikát.
Visszateszem a tűzre, de kis lángon főzöm tovább. Kicsit hagyom, hogy összeessen, majd beleteszem a combokat (én le szoktam venni a bőrét) és ízlés szerint sózom.
Annyi vizet teszek rá, hogy ellepje. Lassú tűzön, kb 30-35 perc alatt puhára főzöm.
A tésztát (orsó, penne, csavart,bármilyen) olajos, sós vízben kifőzöm.
Savanyúsággal vagy tejföllel is lehet tálalni.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Csirke raguleves

Csirke raguleves

A csirke raguleves előkészítése macerás, mivel a zöldségeket kicsire kell szeletelni. Emlékszem, anyukám mindig karikákra szeletelte a répát, de ahogy elkezdtem a lányoknak főzni, hozzászoktam, hogy apró kockára vágok mindent. Bár a lányok már kinőttek a csecsemő korból,ez a leves valahogy mégis így maradt :-)
csirke zöldborsó sárgarépa fehér répa bors

Csirkecombok zöldségágyon

Csirkecombok zöldségágyon

A csirkecombok zöldségágyon receptjét a szénhidrát diéta alkalmával találtam. Kicsit átalakítottam a saját ízlésem szerint, de az alapja a szokásos zöldség összedobálós.
csirkecomb sárgarépa gomba kelbimbó zeller

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

csirke, tészta, paprika, paradicsom