Zelleres csirkemell fűszeres paradicsomos mártással

Zelleres csirkemell fűszeres paradicsomos mártással

Hozzávalók:

60 dkg csirkemellfilé, 2 db tojás, 1 kg paradicsom, 1 kis fej zellergumó, 1 fej vöröshagyma, kis csokor friss zeller, , liszt, olívaolaj, napraforgó olaj a sütéshez,

Elkészítés:

A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, a héjukat lehúzzuk. Összedaraboljuk a paradicsomokat, magas falú lábosba tesszük őket, hozzáadjuk a megpucolt és félbevágott zellergumót és vöröshagymát. Sózzuk és kevés olívaolajat öntünk rá. Takaréklángon, lassan forralva sűrűre főzzük a mártást. Tálaláskor kiszedjük belőle a zellert és hagymát. A csirkemellet felcsíkozzuk, megsózzuk. A tojásból és lisztből párizsias panírt készítünk, sózzuk, elkeverjük benne az egészen apróra vágott zeller zöldet. A csirkemell csíkokat megforgatjuk a panírban, majd forró olajban készre sütjük. Tálaláskor adhatunk mellé csíkokra vágott sült krumplit. 

Támogass minket azzal, hogy a hirdetésre kattintasz. Köszönjük!

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Párolt hagymás csirkemell

Párolt hagymás csirkemell

A hagymás csirkemell a hagymás rostélyos egy módosított változata. Akkor kezdtük el így főzni, amikor a gyerekek még kicsik voltak, mert a marha húst nehezebben rágták meg mint a csirkét, így kipróbáltuk. Azóta szinte mindig így készítjük.
csirkemell hagyma

Spékelt sült pulyka felsőcomb

Spékelt sült pulyka felsőcomb

Ez a recept anyukám régi receptje. Nagyon szeretem. Karácsonykor mindig ez volt nálunk az ünnepi ebéd, így ha sütök, mindig eszembe jutnak a régi karácsonyok.
pulyka felsőcomb krumpli szalonna

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

Szólj hozzá