Zelleres csirkemell fűszeres paradicsomos mártással

(főétel)

Zelleres csirkemell fűszeres paradicsomos mártással

Hozzávalók:

60 dkg csirkemellfilé, 2 db tojás, 1 kg paradicsom, 1 kis fej zellergumó, 1 fej vöröshagyma, kis csokor friss zeller, , liszt, olívaolaj, napraforgó olaj a sütéshez,

Elkészítés:

A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, a héjukat lehúzzuk. Összedaraboljuk a paradicsomokat, magas falú lábosba tesszük őket, hozzáadjuk a megpucolt és félbevágott zellergumót és vöröshagymát. Sózzuk és kevés olívaolajat öntünk rá. Takaréklángon, lassan forralva sűrűre főzzük a mártást. Tálaláskor kiszedjük belőle a zellert és hagymát. A csirkemellet felcsíkozzuk, megsózzuk. A tojásból és lisztből párizsias panírt készítünk, sózzuk, elkeverjük benne az egészen apróra vágott zeller zöldet. A csirkemell csíkokat megforgatjuk a panírban, majd forró olajban készre sütjük. Tálaláskor adhatunk mellé csíkokra vágott sült krumplit. 

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Rántott sajt rizzsel és tartásmártással

Rántott sajt rizzsel és tartásmártással

A rántott sajt a párom nagy kedvence. Gyerekkorában sokszor csinált, így hát gyakran szokta a kérni. A lányok közül csak a kisebbik szereti, de azért komoly gondja a nagynak sincs vele :-)
sajt tojás

Olasz fűszerkeverék

Olasz fűszerkeverék

Nagyon szeretem a mediterrán konyhát. A klasszikusoktól, mint a különböző paradicsomos tészták, az extrákig, mint például a paela. A párommal Spanyolországban voltunk nászúton, és ott "fertőződtem" meg a déli ízek imádatával :-)
oregano bazsalikom fokhagyma

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből