Klasszikus paradicsomleves

(főétel)

Klasszikus paradicsomleves

Hozzávalók:

420 g sűrített paradicsom konzerv (3x140g-os), 4 ek.cukor, 1 kk. só, 2 db zellerszár, 20 dkg betűtészta,

Elkészítés:

Fazékba öntöm a sűrített paradicsomot és felhigítom vízzel, majd a cukrot, a sót és a zellerszárat bele teszem. Lassú tűzön főzöm, addig amíg be nem sűrűsödik illetve a zeller meg nem fő. Amikor már kész beleteszem a tésztát és a tésztával együtt főzöm még pár percig, hogy a tészta is jó legyen.


További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Tyúkhúsleves

Tyúkhúsleves

Anyukám tyúkhúsleves receptje az ünnep elengedhetetlen része volt. Emlékszem, mi gyerekek mindig veszekedtünk, hogy ki kapja a legjobb falatokat.
tyúk leves

Tarhonya leves

Tarhonya leves

A tarhonya leves klasszikus, könnyen elkészíthető finom leves. Hasonló a lebbencs leveshez, csak a kolbász miatt kicsit markánsabb az íze
tarhonya répa krumpli petrezselyem

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

paradicsom, betűtészta