Diós guba sodóval

Diós guba sodóval

Hozzávalók:

5 db kifli, 40 dkg darált dió, 10 dkg porcukor, 4 db tojás sárgája, 8 dkg cukor, 1 evőkanál liszt, 1 teáskanál vanília kivonat, 8 dl tej, 2 dl habtejszín,

Elkészítés:

A diós guba egy hirtelen jött ötlettől vezérelve készült. Előző nap diós tészta volt az ebéd, és maradt egy csomó darált dió. Mivel a mákos guba a család nagy kedvence, így megnéztük mi van, ha dióval készítjük el.

Először készítsük el a sodót.
A tojás sárgákat a cukorral és a liszttel alaposan kikeverjük majd a vanília kivonatot is hozzáadjuk. A 2 dl tejet hozzákeverem, majd kis lángra teszem és folyamatos kevergetés mellett hozzáteszek még 3 dl tejet és tejszínt. Addig keverem , amíg krémes állagot nem kapok. 

A kifliket kb. fél centis darabokra  vágom, majd a diót és a porcukrot összekeverem és hozzáadom a kiflikhez, úgy hogy mindenhol érje a kifli felületét. A végén meglocsolom a tejjel és jól összekeverem a diós kifli karikákat.

Jénaiba teszem a kiflit és előmelegített sütőbe teszem 15 percre.

Tálaláskor leöntöm bőven sodóvai. 
Ajánlom hidegen és melegen is, mert mindenhogy finom.

Támogass minket azzal, hogy a hirdetésre kattintasz. Köszönjük!

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Mákos guba

Mákos guba

Nagy kedvencem a mákos guba. Ha rossz kedvem van, mindig ezzel vigasztalom magam.
mák kifli tej valilia

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

dió, tej, kifli

Szólj hozzá