Krumplipüré

(főétel)

Krumplipüré

Hozzávalók:

1/2 kg burgonya, 2 ek vaj, 2 tk só,

Elkészítés:

A krumplipüré a legegyszerűbb köret. Nagyon jól megy sültekhez.

Az elkészítése tényleg nagyon egyszerű.
A krumplit meghámozom, megmosom, majd kb 1 cm-es kockákra vágom.
Közepes lángon 20 percig főzöm, majd leszűröm.
Krumplinyomóval összerötröm, majd hozzáadom a vajat.
Én kézi mixerrel szoktam krémesre keverni, de villával, vagy fakanállal is lehet. 

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Fokhagymás krumpli

Fokhagymás krumpli

Egyszerű, de mégis ízletes köret bármiylen húsételhez, de magában is isteni.
krumpli fokhagyma répa olaj

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből