Krumplipüré

(főétel)

Krumplipüré

Hozzávalók:

1/2 kg burgonya, 2 ek vaj, 2 tk só,

Elkészítés:

A krumplipüré a legegyszerűbb köret. Nagyon jól megy sültekhez.

Az elkészítése tényleg nagyon egyszerű.
A krumplit meghámozom, megmosom, majd kb 1 cm-es kockákra vágom.
Közepes lángon 20 percig főzöm, majd leszűröm.
Krumplinyomóval összerötröm, majd hozzáadom a vajat.
Én kézi mixerrel szoktam krémesre keverni, de villával, vagy fakanállal is lehet. 

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Fokhagymás krumpli

Fokhagymás krumpli

Egyszerű, de mégis ízletes köret bármiylen húsételhez, de magában is isteni.
krumpli fokhagyma répa olaj

Párolt lilakáposzta

Párolt lilakáposzta

Amikor gyerek voltam, az ünnepi ebédek sültjei mellé anyukám mindig párolt lila káposztát készített. Így ez a köret számomra mindig is egy kicsit az ünnepi hangulattal függött össze. Rántott hús, vagy sült csirke mellé gyakran készítek, és ilyenkor egy kicsit mindig visszarepülök gyermekkorom karácsonyaihoz :-)
lila káposzta ecet só olaj

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

Szólj hozzá