Krumplipüré

(főétel)

Krumplipüré

Hozzávalók:

1/2 kg burgonya, 2 ek vaj, 2 tk só,

Elkészítés:

A krumplipüré a legegyszerűbb köret. Nagyon jól megy sültekhez.

Az elkészítése tényleg nagyon egyszerű.
A krumplit meghámozom, megmosom, majd kb 1 cm-es kockákra vágom.
Közepes lángon 20 percig főzöm, majd leszűröm.
Krumplinyomóval összerötröm, majd hozzáadom a vajat.
Én kézi mixerrel szoktam krémesre keverni, de villával, vagy fakanállal is lehet. 

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Tepsis krumpli

Tepsis krumpli

A tepsis krumplis az egyik legegyszerűbb étel. Viszont személy szerint az egyik nagy kedvencem.Azért nagyszerű, mert a sült krumpli minden állagában képviselteti magát benne. A roppanós - sós sült krumplitól a krémes, párolt burgonyáig minden benne van
Krumpli olaj só

Párolt lilakáposzta

Párolt lilakáposzta

Amikor gyerek voltam, az ünnepi ebédek sültjei mellé anyukám mindig párolt lila káposztát készített. Így ez a köret számomra mindig is egy kicsit az ünnepi hangulattal függött össze. Rántott hús, vagy sült csirke mellé gyakran készítek, és ilyenkor egy kicsit mindig visszarepülök gyermekkorom karácsonyaihoz :-)
lila káposzta ecet só olaj

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

Szólj hozzá