Curry-s csirkemell

(főétel)

Curry-s csirkemell

Hozzávalók:

1/2 kg csirkemell, 1 fej hagyma, 2 evőkanál olíva olaj, 3 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál curry, , bors, 1 evőkanál liszt, 1 pohár tejföl,

Elkészítés:

Bevallom rajongok a keleti konyháért. Mivel ritkán van alkalmam eljutni ilyen éttermekbe, a konzerv kajától pedig eleve irtózok, így muszáj volt megtanulnom egy-két indiai és kínai étel elkészítését  Ez egyik ilyen a Curry-s csirke, amit nagyon szeretek.

Az elkészítése egyébként egyáltalán nem bonyolult.

A hagymát nagyon apróra vágom (használhatunk pár perc konyha hagymát is, akkor nem kell annyit vacakolni vele) és kevés olajon megpirítom. Érdemes olíva olajat használni az íze miatt, de a hagyományos napraforgó olajjal is finom lesz.

A csirkemellet csíkokra vágom és hozzáadom a hagymához. Addig pirítom őket együtt, ameddig a csirkemell kifehéredik. Alaposan megsózom és kevés borsot adok hozzá. Én egy fél kávéskanálnyit adok hozzá a lányok miatt, de ez igazán ízlés kérdése. A foghagymát lereszelem majd hozzáadom a húshoz.

Hozzáadom a curry-t és jó alaposan elkeverem, majd felöntöm vízzel. Egy átlagos csirkemellhez kb 3 dl vizet adok, de a lényeg, hogy ellepje. Fedő alatt, közepes lángon főzöm 20 - 25 percig majd a tejföllel elkevert liszttel besűrítem.

Ha elkészült, főtt rizzsel tálalom.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Bakonyi sertésszelet

Bakonyi sertésszelet

Bevallom, hogy a a Bakonyi sertésszelet az én nagy kedvencem. Persze a család is szereti, de nem sikerült elérnem, hogy az abszolút favorit legyen náluk. Éppen ezért viszonylag ritkán készítek. De talán ez az oka annak, hogy amikor ez kerül az asztalra, az egy kicsit ünnep is nekem, így igyekszem megadni a módját :-)
gomba sertés comb kolozsvári szalonna

Kapros túróval töltött csirkemell

Kapros túróval töltött csirkemell

A kapros csirkemell egy könnyen elkészíthető, zseniális egytálétel.
csirke kapor joghurt rízs

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

Curry, csirkemell, rizs

Szólj hozzá