Curry-s csirkemell

(főétel)

Curry-s csirkemell

Hozzávalók:

1/2 kg csirkemell, 1 fej hagyma, 2 evőkanál olíva olaj, 3 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál curry, , bors, 1 evőkanál liszt, 1 pohár tejföl,

Elkészítés:

Bevallom rajongok a keleti konyháért. Mivel ritkán van alkalmam eljutni ilyen éttermekbe, a konzerv kajától pedig eleve irtózok, így muszáj volt megtanulnom egy-két indiai és kínai étel elkészítését  Ez egyik ilyen a Curry-s csirke, amit nagyon szeretek.

Az elkészítése egyébként egyáltalán nem bonyolult.

A hagymát nagyon apróra vágom (használhatunk pár perc konyha hagymát is, akkor nem kell annyit vacakolni vele) és kevés olajon megpirítom. Érdemes olíva olajat használni az íze miatt, de a hagyományos napraforgó olajjal is finom lesz.

A csirkemellet csíkokra vágom és hozzáadom a hagymához. Addig pirítom őket együtt, ameddig a csirkemell kifehéredik. Alaposan megsózom és kevés borsot adok hozzá. Én egy fél kávéskanálnyit adok hozzá a lányok miatt, de ez igazán ízlés kérdése. A foghagymát lereszelem majd hozzáadom a húshoz.

Hozzáadom a curry-t és jó alaposan elkeverem, majd felöntöm vízzel. Egy átlagos csirkemellhez kb 3 dl vizet adok, de a lényeg, hogy ellepje. Fedő alatt, közepes lángon főzöm 20 - 25 percig majd a tejföllel elkevert liszttel besűrítem.

Ha elkészült, főtt rizzsel tálalom.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Sült csirkecombok újburgonya ágyon, rízzsel

Sült csirkecombok újburgonya ágyon, rízzsel

A sült csirkecombok újburgonya ágyon, rízzsel az egyik nagy kedvencem, mert a lányok imádják, és ha nincs időm nagyon főzőcskézni, pillanatok alatt elkészíthetem. És nem kell odafigyelni rá :-)
csirkecomb burgonya rízs

Majoránnás csirkecombok

Majoránnás csirkecombok

A majoránnás csirkecombnak saját története van. Egyszer majd elmesélem, nagyon mulatságos, egyenlőre csak annyit róla, hogy harmadik randevúnk margójára örökre felkerült a `zöld húsi incidens`.
majoránna csirkecomb

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

Curry, csirkemell, rizs