Főtt kukorica

(főétel)

Főtt kukorica

Hozzávalók:

6-8 cső főzni való kukorica,

Elkészítés:

A főtt kukorica a késő nyár nagy favoritja. Egyszerre édes és sós, és ki ne szeretne kézzel - lábban ebédelni :-)

Amikor gyerek voltam, anyukám még kuktában főzte a kukoricát. Később már csak fazékban, de sokáig. 
Úgy is finom, de valahogy elveszik belőle a roppanás, amikor az ember beleharap.

Ezért amikor már magunknak főztem, elkezdtem kísérletezni vele, így kialakítottam a saját receptemet. Gondolom más is rájött már erre, így nem hiszem, hogy ez maga lenne a spanyol viasz, de megmutatja, hogy érdemes szakítani néha a hagyományokkal.

Az elkészítése egyszerű.

A csövekről lefejtjük a leveleket, de nem dobjuk még ki.
Alaposan megmossuk a lefejtett leveleket ügyelve arra, hogy a kukoricahajat kiválogassuk belőle és csak a levelek maradjanak.
A levelekből annyit teszünk a lábos aljára, hogy két-három rétegben befejjék azt. 
Ezután rájuk tesszük az alaposan megmosott kukoricacsöveket és két-három rétegben lefedjük a kukorica héjakkal.

Annyi vízzel öntjük  fel, hogy éppen ellepje, majd közepes lángon főzni kezdjük.
Forrás után 15 percig főzzük, majd elzárjuk alatta gázt és még ö percig ázni hagyjuk.
Ezután kivesszük a megfőtt csöveket és tálalhatjuk.

Alaposan megsózva fogyasztható.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Lecsó

Lecsó

Ahogy elkezdenek érni a zöldségek a kertben, a friss paradicsom és paprika mindig kihozza belőlem a lecsó őrültet :-) Nagyon szeretem. Nagyon sok ételnek az alapja, de magában is nagyon finom.
paprika paradicsom hagyma

Töltött sült karfiol

Töltött sült karfiol

Az utóbbi időben, főleg a kisebbik lánykám ösztönzésére egyre több vegetáriánus ételt főzök. Bár a vega sültek nem mindig szépek ez a töltött sült karfiolról nem mondható.
karfiol zsemlemorzsa gesztenye

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

kukorica