Főtt kukorica
(főétel)

Hozzávalók:
6-8 cső főzni való kukorica,Elkészítés:
A főtt kukorica a késő nyár nagy favoritja. Egyszerre édes és sós, és ki ne szeretne kézzel - lábban ebédelni :-)
Amikor gyerek voltam, anyukám még kuktában főzte a kukoricát. Később már csak fazékban, de sokáig.
Úgy is finom, de valahogy elveszik belőle a roppanás, amikor az ember beleharap.
Ezért amikor már magunknak főztem, elkezdtem kísérletezni vele, így kialakítottam a saját receptemet. Gondolom más is rájött már erre, így nem hiszem, hogy ez maga lenne a spanyol viasz, de megmutatja, hogy érdemes szakítani néha a hagyományokkal.
Az elkészítése egyszerű.
A csövekről lefejtjük a leveleket, de nem dobjuk még ki.
Alaposan megmossuk a lefejtett leveleket ügyelve arra, hogy a kukoricahajat kiválogassuk belőle és csak a levelek maradjanak.
A levelekből annyit teszünk a lábos aljára, hogy két-három rétegben befejjék azt.
Ezután rájuk tesszük az alaposan megmosott kukoricacsöveket és két-három rétegben lefedjük a kukorica héjakkal.
Annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen ellepje, majd közepes lángon főzni kezdjük.
Forrás után 15 percig főzzük, majd elzárjuk alatta gázt és még ö percig ázni hagyjuk.
Ezután kivesszük a megfőtt csöveket és tálalhatjuk.
Alaposan megsózva fogyasztható.
Amikor gyerek voltam, anyukám még kuktában főzte a kukoricát. Később már csak fazékban, de sokáig.
Úgy is finom, de valahogy elveszik belőle a roppanás, amikor az ember beleharap.
Ezért amikor már magunknak főztem, elkezdtem kísérletezni vele, így kialakítottam a saját receptemet. Gondolom más is rájött már erre, így nem hiszem, hogy ez maga lenne a spanyol viasz, de megmutatja, hogy érdemes szakítani néha a hagyományokkal.
Az elkészítése egyszerű.
A csövekről lefejtjük a leveleket, de nem dobjuk még ki.
Alaposan megmossuk a lefejtett leveleket ügyelve arra, hogy a kukoricahajat kiválogassuk belőle és csak a levelek maradjanak.
A levelekből annyit teszünk a lábos aljára, hogy két-három rétegben befejjék azt.
Ezután rájuk tesszük az alaposan megmosott kukoricacsöveket és két-három rétegben lefedjük a kukorica héjakkal.
Annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen ellepje, majd közepes lángon főzni kezdjük.
Forrás után 15 percig főzzük, majd elzárjuk alatta gázt és még ö percig ázni hagyjuk.
Ezután kivesszük a megfőtt csöveket és tálalhatjuk.
Alaposan megsózva fogyasztható.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Csirke pörkölt
A csirkepörkölt nálunk abszolút favorit. A lányok csak szaftos tésztának hívják, és persze sosem tudok belőle eleget főzni :-)
csirke tészta paprika paradicsom

Töltött káposzta
Karácsonykor én székely káposztát szoktam főzni, míg anyu töltött káposztát, és persze megosztjuk egymással. Így minden évben hamisítatlan anyuféle töltött káposzta kerül az asztalra :-) Persze szoktam én is főzni, de az ünnephez nálunk ez hozzátartozik a hagyományainkhoz.
savanyú káposzta rizs vöröshagyma darált sertéshús