Főtt kukorica
(főétel)

Hozzávalók:
6-8 cső főzni való kukorica,Elkészítés:
A főtt kukorica a késő nyár nagy favoritja. Egyszerre édes és sós, és ki ne szeretne kézzel - lábban ebédelni :-)
Amikor gyerek voltam, anyukám még kuktában főzte a kukoricát. Később már csak fazékban, de sokáig.
Úgy is finom, de valahogy elveszik belőle a roppanás, amikor az ember beleharap.
Ezért amikor már magunknak főztem, elkezdtem kísérletezni vele, így kialakítottam a saját receptemet. Gondolom más is rájött már erre, így nem hiszem, hogy ez maga lenne a spanyol viasz, de megmutatja, hogy érdemes szakítani néha a hagyományokkal.
Az elkészítése egyszerű.
A csövekről lefejtjük a leveleket, de nem dobjuk még ki.
Alaposan megmossuk a lefejtett leveleket ügyelve arra, hogy a kukoricahajat kiválogassuk belőle és csak a levelek maradjanak.
A levelekből annyit teszünk a lábos aljára, hogy két-három rétegben befejjék azt.
Ezután rájuk tesszük az alaposan megmosott kukoricacsöveket és két-három rétegben lefedjük a kukorica héjakkal.
Annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen ellepje, majd közepes lángon főzni kezdjük.
Forrás után 15 percig főzzük, majd elzárjuk alatta gázt és még ö percig ázni hagyjuk.
Ezután kivesszük a megfőtt csöveket és tálalhatjuk.
Alaposan megsózva fogyasztható.
Amikor gyerek voltam, anyukám még kuktában főzte a kukoricát. Később már csak fazékban, de sokáig.
Úgy is finom, de valahogy elveszik belőle a roppanás, amikor az ember beleharap.
Ezért amikor már magunknak főztem, elkezdtem kísérletezni vele, így kialakítottam a saját receptemet. Gondolom más is rájött már erre, így nem hiszem, hogy ez maga lenne a spanyol viasz, de megmutatja, hogy érdemes szakítani néha a hagyományokkal.
Az elkészítése egyszerű.
A csövekről lefejtjük a leveleket, de nem dobjuk még ki.
Alaposan megmossuk a lefejtett leveleket ügyelve arra, hogy a kukoricahajat kiválogassuk belőle és csak a levelek maradjanak.
A levelekből annyit teszünk a lábos aljára, hogy két-három rétegben befejjék azt.
Ezután rájuk tesszük az alaposan megmosott kukoricacsöveket és két-három rétegben lefedjük a kukorica héjakkal.
Annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen ellepje, majd közepes lángon főzni kezdjük.
Forrás után 15 percig főzzük, majd elzárjuk alatta gázt és még ö percig ázni hagyjuk.
Ezután kivesszük a megfőtt csöveket és tálalhatjuk.
Alaposan megsózva fogyasztható.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Feketebabos, zöldfűszeres taco
A párom nagyon szereti a mexikói csípős ételeket, és az utóbbi időben azt látom, hogy a kisebbik lány is kezd rákapni.
Így nem úsztam meg, hogy egy kicsit körbenézzek taco és enchilada vonalon is. Nehezítette a dolgot, hogy mostanában igyekszünk kevesebb húst enni, így muszály voltam a vegetáriánus vonalat is tanulmányozni. Ebből lett ez a recept :-)
feketebab jalapenho lime

Bakonyi sertésszelet
Bevallom, hogy a a Bakonyi sertésszelet az én nagy kedvencem. Persze a család is szereti, de nem sikerült elérnem, hogy az abszolút favorit legyen náluk. Éppen ezért viszonylag ritkán készítek. De talán ez az oka annak, hogy amikor ez kerül az asztalra, az egy kicsit ünnep is nekem, így igyekszem megadni a módját :-)
gomba sertés comb kolozsvári szalonna