Főtt kukorica

(főétel)

Főtt kukorica

Hozzávalók:

6-8 cső főzni való kukorica,

Elkészítés:

A főtt kukorica a késő nyár nagy favoritja. Egyszerre édes és sós, és ki ne szeretne kézzel - lábban ebédelni :-)

Amikor gyerek voltam, anyukám még kuktában főzte a kukoricát. Később már csak fazékban, de sokáig. 
Úgy is finom, de valahogy elveszik belőle a roppanás, amikor az ember beleharap.

Ezért amikor már magunknak főztem, elkezdtem kísérletezni vele, így kialakítottam a saját receptemet. Gondolom más is rájött már erre, így nem hiszem, hogy ez maga lenne a spanyol viasz, de megmutatja, hogy érdemes szakítani néha a hagyományokkal.

Az elkészítése egyszerű.

A csövekről lefejtjük a leveleket, de nem dobjuk még ki.
Alaposan megmossuk a lefejtett leveleket ügyelve arra, hogy a kukoricahajat kiválogassuk belőle és csak a levelek maradjanak.
A levelekből annyit teszünk a lábos aljára, hogy két-három rétegben befejjék azt. 
Ezután rájuk tesszük az alaposan megmosott kukoricacsöveket és két-három rétegben lefedjük a kukorica héjakkal.

Annyi vízzel öntjük  fel, hogy éppen ellepje, majd közepes lángon főzni kezdjük.
Forrás után 15 percig főzzük, majd elzárjuk alatta gázt és még ö percig ázni hagyjuk.
Ezután kivesszük a megfőtt csöveket és tálalhatjuk.

Alaposan megsózva fogyasztható.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Rakott karfiol

Rakott karfiol

A rakott karfiol az egyik legmacerásabb étel, amit valaha készítettem. Viszont mivel nagyon finom, gyakran rászánom magam.
karfiol. darált sertéscomb hagyma zsemlemorzsa

Brassói aprópecsenye

Brassói aprópecsenye

Gyerekkorom nagy kedvence volt a Brassói aprópecsenye. A hús és a sült krumpli sós íze nagyszerűen keveredik a sült fokhagyma édességével, és ahogy a krumpli átveszi a szaft ízét, az valami fantasztikus. Az elkészítése rém egyszerű.
fokhagyma sertés hús krumpli

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

kukorica