Főtt kukorica

(főétel)

Főtt kukorica

Hozzávalók:

6-8 cső főzni való kukorica,

Elkészítés:

A főtt kukorica a késő nyár nagy favoritja. Egyszerre édes és sós, és ki ne szeretne kézzel - lábban ebédelni :-)

Amikor gyerek voltam, anyukám még kuktában főzte a kukoricát. Később már csak fazékban, de sokáig. 
Úgy is finom, de valahogy elveszik belőle a roppanás, amikor az ember beleharap.

Ezért amikor már magunknak főztem, elkezdtem kísérletezni vele, így kialakítottam a saját receptemet. Gondolom más is rájött már erre, így nem hiszem, hogy ez maga lenne a spanyol viasz, de megmutatja, hogy érdemes szakítani néha a hagyományokkal.

Az elkészítése egyszerű.

A csövekről lefejtjük a leveleket, de nem dobjuk még ki.
Alaposan megmossuk a lefejtett leveleket ügyelve arra, hogy a kukoricahajat kiválogassuk belőle és csak a levelek maradjanak.
A levelekből annyit teszünk a lábos aljára, hogy két-három rétegben befejjék azt. 
Ezután rájuk tesszük az alaposan megmosott kukoricacsöveket és két-három rétegben lefedjük a kukorica héjakkal.

Annyi vízzel öntjük  fel, hogy éppen ellepje, majd közepes lángon főzni kezdjük.
Forrás után 15 percig főzzük, majd elzárjuk alatta gázt és még ö percig ázni hagyjuk.
Ezután kivesszük a megfőtt csöveket és tálalhatjuk.

Alaposan megsózva fogyasztható.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Paradicsomos káposzta

Paradicsomos káposzta

A paradicsomos káposztát gyerekkoromban sokszor fokhagymás, sült oldalassal ettük. Nagyon imádtam, mert egyszerre volt sós és édes. Gyermekkorom ételei közül egyértelműen ez az egyik nagy favorit :-)
káposzta sűrített paradicsom cukor

Hagymás rostélyos krumplipürével

Hagymás rostélyos krumplipürével

A hagymás rostélyos - szerény véleményem szerint - a legfinomabb étel a világon. A hagyma édes, a marha enyhén sós, és ezt a krumplipüré koronázza meg. Ha tehetném, minden nap ezt főznék :-)
marha rostélyos vöröshagyma krumpli

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

kukorica

Szólj hozzá