Gombás-spenótos sertésszűz

(főétel)

Gombás-spenótos sertésszűz

Hozzávalók:

80 dkg sertésszűz, 2 gerezd fokhagyma, 20 dkg leveles spenót, 4 dl tej, 25 dkg csiperkegomba, 3 evőkanál liszt, 5 dkg vaj, fél kávéskanál őrölt szerecsendió, , bors, olaj,

Elkészítés:

A húsból 5 dkg-os szeleteket vágunk, kicsit kiklopfoljuk, megsózzuk, majd kevés olajon serpenyőben mindkét oldalát 1-1 perc alatt elősütjük.
A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, rövid ideig együtt pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a szerecsendiót. Folyamatos keverés mellett felöntjük tejjel, majd összeforraljuk mártássá.
A megmosott, lecsepegtetett gombát cikkekre vágjuk, kevés olajon lepirítjuk. A megmosott, lecsepegtetett spenótot kevés olajon megfonnyasztjuk a zúzott fokhagymával, sózzuk.
A hússzeleteket tepsibe helyezzük, mindegyikre spenótot teszünk, majd egy másik hússzeletet, pirított gombát, végül leöntjük a mártással.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 10 percre.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Ananászos sült csirkecombok

Ananászos sült csirkecombok

A minap maradt egy kis ananász, amit nem használtunk fel a pizzához, és nem akartam kidobni. Mivel nagyon szeretem a sós - édes kombinációkat, gondoltam kipróbálom milyen lenne sült csirkével.
csirkecomb ananász

Sajtos - Sonkás - Baconös csirketekercs

Sajtos - Sonkás - Baconös csirketekercs

A csirkerolád viszonylag új elem nálunk a konyhába, de már az első próbálkozásaimat is nagy siker övezte itthon. Persze a főzőműsorok tele vannak ilyen ételekkel, de higgyétek el, egyáltalán nem olyan könnyű megtalálni a megfelelő technikát, de ha egyszer ráérzel, utána már nem okoz problémát a továbbfejlesztés :-)
csirkemell bacon sajt sonka

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből