Gombás-spenótos sertésszűz
(főétel)

Hozzávalók:
80 dkg sertésszűz, 2 gerezd fokhagyma, 20 dkg leveles spenót, 4 dl tej, 25 dkg csiperkegomba, 3 evőkanál liszt, 5 dkg vaj, fél kávéskanál őrölt szerecsendió, só, bors, olaj,Elkészítés:
A húsból 5 dkg-os szeleteket vágunk, kicsit kiklopfoljuk, megsózzuk, majd kevés olajon serpenyőben mindkét oldalát 1-1 perc alatt elősütjük.
A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, rövid ideig együtt pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a szerecsendiót. Folyamatos keverés mellett felöntjük tejjel, majd összeforraljuk mártássá.
A megmosott, lecsepegtetett gombát cikkekre vágjuk, kevés olajon lepirítjuk. A megmosott, lecsepegtetett spenótot kevés olajon megfonnyasztjuk a zúzott fokhagymával, sózzuk.
A hússzeleteket tepsibe helyezzük, mindegyikre spenótot teszünk, majd egy másik hússzeletet, pirított gombát, végül leöntjük a mártással.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 10 percre.
A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, rövid ideig együtt pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a szerecsendiót. Folyamatos keverés mellett felöntjük tejjel, majd összeforraljuk mártássá.
A megmosott, lecsepegtetett gombát cikkekre vágjuk, kevés olajon lepirítjuk. A megmosott, lecsepegtetett spenótot kevés olajon megfonnyasztjuk a zúzott fokhagymával, sózzuk.
A hússzeleteket tepsibe helyezzük, mindegyikre spenótot teszünk, majd egy másik hússzeletet, pirított gombát, végül leöntjük a mártással.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 10 percre.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Sült csirke paprikás - lisztes bundában
A paprikás - lisztes bundában sült csirke a párom nagy kedvence, de a lányok is szeretik. Korábban tartottam attól, hogy paprikás dolgokat süssek, mert azt gondoltam, hogy a paprika a melegben elveszti azt a kellemesen intenzív ízét. Aztán megtaláltam ezt a receptet, és azt gondoltam egy próbát megér. Azóta sokszor nyaggatnak érte :-)
csirkecomb liszt pirospaprika vöröshagyma

Fokhagymás sült sertés lapocka
A fokhagymás sertés lapockát kérgesre kell sütni, mert az a finom, barna, sós fokhagymás réteg a legfinomabb az egészben :-)
sertés lapocka fokhagyma olaj só