Házi hamburger
(főétel)

Hozzávalók:
50 dkg darált marhahús, 30 dkg darált sertéshús, 1 fej vöröshagyma, só, bors, 8 hamburger zsömle, 8 szelet lapka sajt, 16 szelet bacon, ketchup, majonéz, endívia saláta, paradicsom,Elkészítés:
Sokat böngésztem a netet, hogy találjak egy jó receptet. Sok variációt találtam, így össze tudtam állítani a saját verziómat :-)
Az elkészítés nagyon egyszerű.
A hagymát lereszelem. Általában a káposzta reszelővel szoktam, mert az pont optimális méretre aprítja, de gyakorlatilag bármivel lehet aprítani, a lényeg, hogy apró legyen, de ne legyen még krémes.
A lereszelt hagymát összekeverem a kétféle darált hússal, majd hozzáadok 2 mokkás kanálnyi sót és 1 mokkás kanálnyi borsot.
Ezzel is összedolgozom, majd hagyom állni a hűtőben 1 éjszakát. Ez a lépés kihagyható, de én jobban szeretem, ha összeérnek az ízek.
Sütés előtt kb 10 dkg-os pogácsákat csinálok, amit vékonyra lapítok.
Mielőtt a grillre teszem, megkenem olivaolajjal. Lehet bármilyen zsiradék, a lényeg, hogy ameddig a húsban lévő zsírok fel nem szabadulnak, addig se égjen meg a hús széle.
Félbevágom a zsömlét, majd másik lapon kicsit megpirítom a belsejét. Ha a húspogácsa megsült elkezdem összeállítani a szendvicset.
A zsemle tetejére kenek egy kis majonézt, majd megszórom salátával. Erre teszek egy szelet paradicsomot.
A zsemle aljára teszem a húspogácsát, amire ráhelyezem a sajtot, arra a bacont és végül egy kör ketchupot.
Óvatosan összefordítom a két részt és még forrón tálalom :-)
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Grillezett csirkemell
Grillezve minden étel egy kicsit más. Az a karamellás íz, ami a sült ételekhez ilyenkor társul, teljesen rendkívüli ízt kölcsönöz a legáltalánosabb összetevőknek is. A grillezett csirkemellet először a görög saláta kísérőjeként készítettem. Csak később lett belőle önálló étel.
csirkemell fokhagyma olaj

Házi csirke burger
Amikor elindul a grill szezon, akkor a klasszikus sütnivalókon kívül számos házi hamburger variációt szoktam készíteni.
Ezt a csirkés hamburgert nagyon szeretem. És persze ilyet nem kapni a gyorséttermekben.
csirkemell bacon sajt paradicsom vöröshagyma

Házi hamburger zsemle
Nagyon szeretem, amikor elindul a grill szezon, mert szinte mindent lehet grillen készíteni, és imádom, amikor kicsit füstös íze lesz a húsoknak. És persze teljesen más a szabadban sütni. A hamburgerhez mi mindig magunk csináljuk a zsömléket, mert olcsóbb és finomabb, mint a bolti. Az elkészítése nem bonyolult.