Tyúkhúsleves
(főétel)

Hozzávalók:
1/2 tyúk, 3 db sárgarépa, 3 db fehér répa, 1 db karalábé, 1 db zellergumó, zeller levél, petrezselyem, egész bors, só ,Elkészítés:
Anyukám tyúkhúsleves receptje az ünnep elengedhetetlen része volt. Emlékszem, mi gyerekek mindig veszekedtünk, hogy ki kapja a legjobb falatokat.
Egy nagy fazékba beleteszem a feldarabolt tyúkot, felöntöm vízzel és beleteszek 2-3 kávéskanál sót.
Felforralom, és a forrás közben keletkező habot teaszűrővel lemerem a víz tetejéről. Óvatosan kell lemerni, nehogy összekeveredjen a vízzel.
Beleteszek 8-10 szem egész borsot, majd a csíkokra vágott sárgarépát és fehér répát.
Amikor újra felforrt, hozzáadom a kockákra vágott zeller gumót és a kockákra vágott karalábét.
Amint újra felforrt, hozzáadom a zellerlevelet és a petrezselyem levelet.
Lassú tűzön 40 percig főzöm.
Cérnametélttel tálalhatjuk.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Karalábéleves
A karalábé leves egy könnyű, finom kis leves. Nagyon szeretjük, mert a karalábé kellemesen édes. Persze a lányok a pirított zsemlekockák miatt szeretik annyira :-)
karalábé sárgarépa fehér répa tészta

Gyöngybableves
A gyöngybableves nálunk hagyományosan húsvét utáni étel, mivel mindig marad valamennyi sonka, amit magában már nem akar senki megenni. Az így megmaradt sonka remek alapja a gyöngybablevesnek.
gyöngybab sonka sárgarépa fehér répa petrezselyem
