Spékelt sült pulykacomb

(főétel)

Spékelt sült pulykacomb

Hozzávalók:

2 db pulykacomb, 10 dkg füstölt szalonna, olaj,

Elkészítés:

Ez a recept egy nagyon egyszerű pulykasült recept.
Mivel csak sós összetevőket tartalmaz, így mindig csinálok hozzá valamilyen kis egyszerű zöldséges savanyúságot.
Mivel a pulykát elég sokáig kell sütni, így amikor délelőtt szeretnék egy kis időt magamra, akkor ez az étel ideális választás, mert tartalmas, az elkészítésével mégsem kell nagyon vacakolni :-)

A combokat jól megmosom, és éles késsel 4-5 helyen mélyen bevágom.
A felszeletelt szalonnát a résekbe tömködöm, majd megsózom. 
Tepsibe teszem, majd meglocsolom olajjal.
1 pohár vizet öntök a tepsibe majd alumínium fóliával letakarva, közepes hőmérsékletű sütőbe teszem.
40-45 percig fólia alatt párolom, majd leveszem róla a fóliát és anélkül sütöm még 25-30 percig. Időnként meglocsolom a levével.
Amint a teteje ropogósra sül, kész van.

Rizzsel vagy krumplipürével isteni.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Sült csirke paprikás - lisztes bundában

Sült csirke paprikás - lisztes bundában

A paprikás - lisztes bundában sült csirke a párom nagy kedvence, de a lányok is szeretik. Korábban tartottam attól, hogy paprikás dolgokat süssek, mert azt gondoltam, hogy a paprika a melegben elveszti azt a kellemesen intenzív ízét. Aztán megtaláltam ezt a receptet, és azt gondoltam egy próbát megér. Azóta sokszor nyaggatnak érte :-)
csirkecomb liszt pirospaprika vöröshagyma

Klasszikus karácsonyi pulykasült

Klasszikus karácsonyi pulykasült

Karácsony közeledtével mindig előkerül a pulykasült recept. Már hetekkel az ünnep előtt nézegetjük a bébi pulykákat és felidézzük az elmúlt évek ünnepeit. A karácsonyi pulyka elkészítése nem egyszerű, de az ünnepi hangulat elengedhetetlen kelléke nálunk :-)
pulyka gesztenye alma körte szalonna fehérbor

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

pulykacomb, szalonna