Tzatziki
(előétel)

Hozzávalók:
2 nagy kígyóuborka, 20 dkg görög natúr joghur (lehet sima natúr joghurt vagy tejföl is), 1 dl extra szűz olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 kis csokor kapor, 1 ek. fehérborecet, pár levél friss menta, só,Elkészítés:
Az uborkákat meghámozzuk, kis lyukú sajtreszelőn lereszeljük, enyhén megsózzuk, majd ecettel ízesítjük. 20 pecig állni hagyjuk, majd nagyon alaposan kicsavarjuk és az olívaolajjal összekeverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot. Apróra vágott kaporral, mentával, fokhagymával és sóval ízesítjük. Legalább 1 órára a hűtőbe rakjuk, hogy jól összeérjenek az ízek.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Klasszikus vinaigrette mártás
Sokszor előfordul, hogy úgy sütöm a húst, hogy kicsit kiszárad. A gyerekek miatt erre sokszor van szükség. Ilyenkor a zöldségekre, vagy a salátára szoktam csinálni valamilyen vinaigrette mártást is.
borecet mustár olívaolaj