Klasszikus vinaigrette mártás
(előétel)
Hozzávalók:
1/2 dl borecet, 1 evőkanál dijoni mustár, só, bors, 1 dl olívaolaj,Elkészítés:
Sokszor előfordul, hogy úgy sütöm a húst, hogy kicsit kiszárad. A gyerekek miatt erre sokszor van szükség. Ilyenkor a zöldségekre, vagy a salátára szoktam csinálni valamilyen vinaigrette mártást is.
Persze az ízesítést mindig az dönti el, hogy milyen a sült fűszerezése, de ettől függetlenül az alaprecept minden esetben ugyanaz.
Összekeverem a borecetet a dijoni mustárral, sóval és őrölt borssal.
Vékony sugárban hozzáöntöm az olívaolajat, miközben egy habverővel folyamatosan kevergetem addig, amíg kicsit besűrűsödik.
Nem majonézt csinálunk, így nem kell túlkeverni :-)
A sült fűszerezésétől függően adhatunk hozzá hagymát, fokhagymát, petrezselymet, esetleg köményt, de szabadon variálható.
A salátát, vagy a zöldségeket azután ezzel a dresszinggel öntözzük meg.
Persze az ízesítést mindig az dönti el, hogy milyen a sült fűszerezése, de ettől függetlenül az alaprecept minden esetben ugyanaz.
Összekeverem a borecetet a dijoni mustárral, sóval és őrölt borssal.
Vékony sugárban hozzáöntöm az olívaolajat, miközben egy habverővel folyamatosan kevergetem addig, amíg kicsit besűrűsödik.
Nem majonézt csinálunk, így nem kell túlkeverni :-)
A sült fűszerezésétől függően adhatunk hozzá hagymát, fokhagymát, petrezselymet, esetleg köményt, de szabadon variálható.
A salátát, vagy a zöldségeket azután ezzel a dresszinggel öntözzük meg.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.