Klasszikus vinaigrette mártás

(előétel)

Klasszikus vinaigrette mártás

Hozzávalók:

1/2 dl borecet, 1 evőkanál dijoni mustár, , bors, 1 dl olívaolaj,

Elkészítés:

Sokszor előfordul, hogy úgy sütöm a húst, hogy kicsit kiszárad. A gyerekek miatt erre sokszor van szükség. Ilyenkor a zöldségekre, vagy a salátára szoktam csinálni valamilyen vinaigrette mártást is. 

Persze az ízesítést mindig az dönti el, hogy milyen a sült fűszerezése, de ettől függetlenül az alaprecept minden esetben ugyanaz.

Összekeverem a borecetet a dijoni mustárral, sóval és őrölt borssal.
Vékony sugárban hozzáöntöm az olívaolajat, miközben egy habverővel folyamatosan kevergetem addig, amíg kicsit besűrűsödik.
Nem majonézt csinálunk, így nem kell túlkeverni :-)

A sült fűszerezésétől függően adhatunk hozzá hagymát, fokhagymát, petrezselymet, esetleg köményt, de szabadon variálható.

A salátát, vagy a zöldségeket azután ezzel a dresszinggel öntözzük meg. 


További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

borecet, mustár, olívaolaj