Mandulás csirkemell krumplipürével
(főétel)

Hozzávalók:
60 dkg csirkemellfilé, 15 dkg szeletetl mandula, 2 db tojás, 4 ek. liszt, 2 ek. zsemlemorzsa, 80 dkg krumpli, 4 dkg vaj, só, 1,5 dl tej,Elkészítés:
A mandula felét elkeverjük a zsemlemorzsával. A csirkemelleket szeleteljük , sózzuk, majd először megforgatjuk a lisztben, a felvert sózott tojásban és a mandulás prézliben. Forró, bő olajban aranybarnára sütjük.
A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Leöntjük róla a vizet, összetörjük és hozzákeverjük a tejet és a vajat. Száraz serpenyőben megpirítom a maradék mandulát, majd belekeverem a krumplipürébe.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Citromos vajban pácolt sült halfilé
Már nem emlékszem hol találtam a citromos vajban pácolt sült halfilét, de már első olvasásra beleszerettem.
Előtte csak a Citromos - borsos halfilét készítettem, így nagyon kiváncsi voltam rá.
Így, amikor megtaláltam ezt a receptet, azonnal el akartam készíteni. Már az eslő alkalommal tökéletesre sikerült.
A páromat mindig le tudom venni vele a lábáról :-)
halfilé citrom bors vaj mustár brokkoli

Mustáros - Gombás rakott csirkemell
A `mustáros husi` sokáig a család kedvence volt. Persze azóta jött sok más finomság, de a mai napig előkelő helyet foglal el kulináris ranglistánkon.
csirke mustár gomba hagyma tejföl