Mandulás csirkemell krumplipürével
(főétel)

Hozzávalók:
60 dkg csirkemellfilé, 15 dkg szeletetl mandula, 2 db tojás, 4 ek. liszt, 2 ek. zsemlemorzsa, 80 dkg krumpli, 4 dkg vaj, só, 1,5 dl tej,Elkészítés:
A mandula felét elkeverjük a zsemlemorzsával. A csirkemelleket szeleteljük , sózzuk, majd először megforgatjuk a lisztben, a felvert sózott tojásban és a mandulás prézliben. Forró, bő olajban aranybarnára sütjük.
A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Leöntjük róla a vizet, összetörjük és hozzákeverjük a tejet és a vajat. Száraz serpenyőben megpirítom a maradék mandulát, majd belekeverem a krumplipürébe.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Brassói aprópecsenye
Gyerekkorom nagy kedvence volt a Brassói aprópecsenye. A hús és a sült krumpli sós íze nagyszerűen keveredik a sült fokhagyma édességével, és ahogy a krumpli átveszi a szaft ízét, az valami fantasztikus. Az elkészítése rém egyszerű.
fokhagyma sertés hús krumpli

Curry-s csirkemell
Bevallom rajongok a keleti konyháért. Mivel ritkán van alkalmam eljutni ilyen éttermekbe, a konzerv kajától pedig eleve irtózok, így muszáj volt megtanulnom egy-két indiai és kínai étel elkészítését Ez egyik ilyen a Curry-s csirke, amit nagyon szeretek.
Curry csirkemell rizs