Mandulás csirkemell krumplipürével

(főétel)

Mandulás csirkemell krumplipürével

Hozzávalók:

60 dkg csirkemellfilé, 15 dkg szeletetl mandula, 2 db tojás, 4 ek. liszt, 2 ek. zsemlemorzsa, 80 dkg krumpli, 4 dkg vaj, , 1,5 dl tej,

Elkészítés:

A mandula felét elkeverjük a zsemlemorzsával. A csirkemelleket szeleteljük , sózzuk, majd először megforgatjuk a lisztben, a felvert sózott tojásban és a mandulás prézliben. Forró, bő olajban aranybarnára sütjük.

A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Leöntjük róla a vizet, összetörjük és hozzákeverjük a tejet és a vajat. Száraz serpenyőben megpirítom a maradék mandulát, majd belekeverem a krumplipürébe.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Curry-s csirkemell

Curry-s csirkemell

Bevallom rajongok a keleti konyháért. Mivel ritkán van alkalmam eljutni ilyen éttermekbe, a konzerv kajától pedig eleve irtózok, így muszáj volt megtanulnom egy-két indiai és kínai étel elkészítését Ez egyik ilyen a Curry-s csirke, amit nagyon szeretek.
Curry csirkemell rizs

Párolt hagymás csirkemell

Párolt hagymás csirkemell

A hagymás csirkemell a hagymás rostélyos egy módosított változata. Akkor kezdtük el így főzni, amikor a gyerekek még kicsik voltak, mert a marha húst nehezebben rágták meg mint a csirkét, így kipróbáltuk. Azóta szinte mindig így készítjük.
csirkemell hagyma

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből