Feketebabos, zöldfűszeres taco

(főétel)

Feketebabos, zöldfűszeres taco

Hozzávalók:

1 ek olívaolaj, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 db jalapeno paprika, só, bors, 1 tk római kömény, 1.5 tk oregánó, 1 tk füstölt paprika, 280 g konzerv fekete bab, 3 db paradicsom, 1 db lime, 0.5 csokor petrezselyem, 0.5 csokor koriander, 0.5 csokor bazsalikom, 8 db taco, 2 db tejföl, 1 ek chili por,

Elkészítés:

A párom nagyon szereti a mexikói csípős ételeket, és az utóbbi időben azt látom, hogy a kisebbik lány is kezd rákapni.
Így nem úsztam meg, hogy egy kicsit körbenézzek taco és enchilada vonalon is. Nehezítette a dolgot, hogy mostanában igyekszünk kevesebb húst enni, így muszály voltam a vegetáriánus vonalat is tanulmányozni. Ebből lett ez a recept :-)


Az elkészítés nagyon egyszerű. 
Olívaolajon lepiríton az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd mehet rá az apróra vágott jalapeno paprika, só, bors, római kömény, oregánó és füstölt paprika. Alaposan elkeverem, majd kicsit pirítom a fűszerekkel együtt az alapot.
Ebbe az alapba keverem bele a lecsepegtetett fekete babot.
 
A paradicsomoknak kivágom a magházát, hogy ne áztassa el a babos alapot, majd a húsát kisebb kockákra vágom és hozzáadom a babhoz. Meglocsolom egy fél lime levével, a zöldfűszereket pedig durvára vágom és nagy részét a babos - paradicsomos keverékhez adom.

A maradék hőn hagyom összeérni.

A tacoshell kialakítása nagyon egyszerű. Megfogom a taco-t és forró serpenyőbe teszem. Amint elkezd hólyagosodni, kiveszem és egy sodrófán összefogom amíg kihül. Ha jókor vettem ki megőrzi a formáját.

A tejfölös szószhoz a tejfölbe csavarom egy fél lime levét, majd belekeverem a chiliport.

Teszek a tacoshell-be egy kevés babos keveréket, majd egy vékony csíkban teszek rá a tejfölös szószból végül megszórom a zöldfűszerekkel.
 

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Currys csirkemell

Currys csirkemell

Nagyon megszerettük az ázsiai konyhát, és hát ott a curry alap :-) Ez a curry-s csirke nagyon egyszerű és nagyon gyorsan elkészül.
csirkemell

Ananászos csirkeragu

Ananászos csirkeragu

Nagyon imádom a tejszínes, gyümölcsös, csirke ragukat. A hús kellemesen sós ízét a tejszín kiemeli, így a gyümölcsök finom, édes íze még jobban érvényesül. Pillanatok alatt elkészül, így gyakran szoktam ezt választani.
csirkemell tejszín ananász

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

feketebab, jalapenho, lime