Feketebabos, zöldfűszeres taco

(főétel)

Feketebabos, zöldfűszeres taco

Hozzávalók:

1 ek olívaolaj, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 db jalapeno paprika, só, bors, 1 tk római kömény, 1.5 tk oregánó, 1 tk füstölt paprika, 280 g konzerv fekete bab, 3 db paradicsom, 1 db lime, 0.5 csokor petrezselyem, 0.5 csokor koriander, 0.5 csokor bazsalikom, 8 db taco, 2 db tejföl, 1 ek chili por,

Elkészítés:

A párom nagyon szereti a mexikói csípős ételeket, és az utóbbi időben azt látom, hogy a kisebbik lány is kezd rákapni.
Így nem úsztam meg, hogy egy kicsit körbenézzek taco és enchilada vonalon is. Nehezítette a dolgot, hogy mostanában igyekszünk kevesebb húst enni, így muszály voltam a vegetáriánus vonalat is tanulmányozni. Ebből lett ez a recept :-)


Az elkészítés nagyon egyszerű. 
Olívaolajon lepiríton az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd mehet rá az apróra vágott jalapeno paprika, só, bors, római kömény, oregánó és füstölt paprika. Alaposan elkeverem, majd kicsit pirítom a fűszerekkel együtt az alapot.
Ebbe az alapba keverem bele a lecsepegtetett fekete babot.
 
A paradicsomoknak kivágom a magházát, hogy ne áztassa el a babos alapot, majd a húsát kisebb kockákra vágom és hozzáadom a babhoz. Meglocsolom egy fél lime levével, a zöldfűszereket pedig durvára vágom és nagy részét a babos - paradicsomos keverékhez adom.

A maradék hőn hagyom összeérni.

A tacoshell kialakítása nagyon egyszerű. Megfogom a taco-t és forró serpenyőbe teszem. Amint elkezd hólyagosodni, kiveszem és egy sodrófán összefogom amíg kihül. Ha jókor vettem ki megőrzi a formáját.

A tejfölös szószhoz a tejfölbe csavarom egy fél lime levét, majd belekeverem a chiliport.

Teszek a tacoshell-be egy kevés babos keveréket, majd egy vékony csíkban teszek rá a tejfölös szószból végül megszórom a zöldfűszerekkel.
 

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Házi hamburger zsemle

Házi hamburger zsemle

Nagyon szeretem, amikor elindul a grill szezon, mert szinte mindent lehet grillen készíteni, és imádom, amikor kicsit füstös íze lesz a húsoknak. És persze teljesen más a szabadban sütni. A hamburgerhez mi mindig magunk csináljuk a zsömléket, mert olcsóbb és finomabb, mint a bolti. Az elkészítése nem bonyolult.

Lecsó

Lecsó

Ahogy elkezdenek érni a zöldségek a kertben, a friss paradicsom és paprika mindig kihozza belőlem a lecsó őrültet :-) Nagyon szeretem. Nagyon sok ételnek az alapja, de magában is nagyon finom.
paprika paradicsom hagyma

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

feketebab, jalapenho, lime