Almás mézes krémes

(deszert)

Almás mézes krémes

Hozzávalók:

60 dkg liszt + a nyújtáshoz, 12,5 dkg vaj, 2 evőkanál méz, 15 dkg porcukor, 2 tojás, 1-1,5 dl tej, 1 teáskanál szódabikarbóna, 10 dkg ét tortabevonó, 4 dl almalé, 5 dkg cukor, 1 csomag vaniliás pudingpor, 25 dkg vaj, 15 dkg baracklekvár, 1 teáskanál őrölt szegfűszeg,

Elkészítés:

A tésztához kissé elmorzsoljuk a lisztet, a szódabikarbónát és a puha vajat. A mézet, a porcukrot, a tojást és az 1 dl tejet simára keverjük, majd a lisztes részhez adjuk és sima tésztává dolgozzuk. Ha szükséges adjunk még hozzá tejet, hogy összeálljon. Szobahőmérsékleten 15-20 percig letakarva pihentetjük.
A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk. Kb fél cm vastag és 20*30 cm-es lapokat nyújtunk belőle egy kilisztezett felületen. Sütőpapírral bélelt tepsibe beleteszem a tészta lapokat és 6-8 perc alatt aranybarnára sütjük a 180 fokra előmelegített sütőben. Ha kész kivesszük és kihűtjük.
A krémhez felforralunk 3 dl almlevet a cukorral. A maradék 1 dl almalevet elkeverjük a pudingporral és besűritjük vele a felforralt almalevet. Ha kihűlt habosra keverjük a puha vajjal és a szegfűszeggel.
Az almás krém felét egyenletesen elkenjük az egyik tészta lapon, majd a tetejére teszek még egy lapot. Ezt megkenem baracklekvárral és ismét lapot teszek rá. Erre teszem a maradék krémet és a tetejére helyezem az utolsó lapot. Beteszem a hűtőbe dermedni.
A csokit forró víz fölött megolvasztom és a hűtőből kivett süti tetejét egyenletesen bevonom vele. Ha megköt a csoki egyenlő szeletekre vágjuk és lehet enni.


További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Almás süti - Paleo

Almás süti - Paleo

Aki már diétázott, tudja mennyire felértékelődnek az édességek ilyenkor. Nos itt egy recept, amelyet diéta alatt is büntetlenül lehet fogyasztani.
alma tojás mandula fahéj

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből