Curry-s csirkemell
(főétel)

Hozzávalók:
1/2 kg csirkemell, 1 fej hagyma, 2 evőkanál olíva olaj, 3 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál curry, só, bors, 1 evőkanál liszt, 1 pohár tejföl,Elkészítés:
Bevallom rajongok a keleti konyháért. Mivel ritkán van alkalmam eljutni ilyen éttermekbe, a konzerv kajától pedig eleve irtózok, így muszáj volt megtanulnom egy-két indiai és kínai étel elkészítését Ez egyik ilyen a Curry-s csirke, amit nagyon szeretek.
Az elkészítése egyébként egyáltalán nem bonyolult.
A hagymát nagyon apróra vágom (használhatunk pár perc konyha hagymát is, akkor nem kell annyit vacakolni vele) és kevés olajon megpirítom. Érdemes olíva olajat használni az íze miatt, de a hagyományos napraforgó olajjal is finom lesz.
A csirkemellet csíkokra vágom és hozzáadom a hagymához. Addig pirítom őket együtt, ameddig a csirkemell kifehéredik. Alaposan megsózom és kevés borsot adok hozzá. Én egy fél kávéskanálnyit adok hozzá a lányok miatt, de ez igazán ízlés kérdése. A foghagymát lereszelem majd hozzáadom a húshoz.
Hozzáadom a curry-t és jó alaposan elkeverem, majd felöntöm vízzel. Egy átlagos csirkemellhez kb 3 dl vizet adok, de a lényeg, hogy ellepje. Fedő alatt, közepes lángon főzöm 20 - 25 percig majd a tejföllel elkevert liszttel besűrítem.
Ha elkészült, főtt rizzsel tálalom.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Spékelt sült pulyka felsőcomb
Ez a recept anyukám régi receptje. Nagyon szeretem.
Karácsonykor mindig ez volt nálunk az ünnepi ebéd, így ha sütök, mindig eszembe jutnak a régi karácsonyok.
pulyka felsőcomb krumpli szalonna

Barackos csirkeragu
A barackos csirkeragu a gyümölcsös raguk non plus ultrája. Nagyon imádom. A hús sós, a tejszín pedig kellemesen kiemeli a barack finom, édes ízét. Minden évben, amikor elkészülnek a barack befőttek muszáj letesztelnem egy barackos csirkeraguval :-) Pillanatok alatt elkészül.
csirkemell barack befőtt tejszín