Zabpelyhes mandulás keksz

(deszert)

Zabpelyhes mandulás keksz

Hozzávalók:

8 dkg vaj+ a kenéshez, 8 dkg cukor, 25 dkg zabpehely, 10 dkg szeletelt mandula, 25 dkg müzli, 10 dkg aszalt vörös áfonya, 10 dkg aszalt szilva, 10 dkg aszalt sárgabarack, 10 dkg étcsokoládé, 12,5 dkg kókuszreszelék, 60 ml méz,

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 
Vajazzunk ki egy 24 darabos muffintepsit.
A vajat, a mézet és a cukrot tegyük egy tálkába, és mikrohullámu sütőben olvasszuk össze. Hagyjuk hűlni, majd adjuk hozzá a zabpelyhet, a szeletelt mandulát, a kókuszreszeléket, a müzlit és az aszalt gyümölcsöket. A szilvát és a sárgabarackot áfonya méretűvé kockázzuk. Dolgozzuk össze és a masszát nyomkodjuk a muffintepsi mélyedéseibe. Süssük 8 percig és ha kihűlt vegyük ki a tepsiből.
Olvasszuk meg az étcsokit forró gőz felett és a kihűlt kekszek egyik felét mártsuk bele.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Vaníliás - fehér csokis muffin

Vaníliás - fehér csokis muffin

A legfinomabb házi muffin recept. Hosszas kísérletezgetés után sikerült, azóta minden ünnepre alap.
muffin csokoládé vanília

Puncsos mignon

Puncsos mignon

A puncsos mignon-al elkövettem azt a hibát, hogy egyszer csináltam a lányoknak. Persze - mivel látták, hogy meg tudom csinálni, onnantól folyton kérték, hogy csináljak. Nagyon macerás. Persze ha kész, és majszoljuk a kanapén, az nagyon klassz. Az elkészítése macerás. Csak akkor kezdj hozzá, ha buzog benned a főznivágyás.
tojás liszt puncs cukor vaj

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből