Amerikai palacsinta bacennel és juharsziruppal

(deszert)

Amerikai palacsinta bacennel és juharsziruppal

Hozzávalók:

10 dkg liszt, 2 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 2 teáskanál sütőpor, negyed teáskanál só, 2 evőkanál nádcukor, 2 db tojás, 2 evőkanál olvasztott vaj, 1 evőkanál vaj a sütéshez, juharszirup, 8 szelet bacon (vagy több),

Elkészítés:

Ez az abszolút kedvenc a gyerekeknél, amit pillanatok alatt fel is falnak, mert ez 12 darabhoz elég.
Kézi mixerrel dolgozzuk össz a palacsinta hozzávalóit. Egy palacsintasütőben forrósítsuk fel az e evőkanál vajat. Tegyünk ele evőkanálnyi halmokat a tésztából, egymástól néhány centi távolságra. Ha a tetejükön képződő buorékok kezdenek kipukkadni, fordítsuk meg a palacsintákat. A másik felüket elég kb. 30 másodpercig sütni. 
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.Tegyük  a baconszeleteket  sütőpapírral bélelt tepsire, és süssük ropopgósra kb. 8  perc alatt.
Halmozzunk egymásra néhány darab palacsintát, tegyünk a tetejére bacont és locsoljuk meg juharsziruppal. 

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Diós guba sodóval

Diós guba sodóval

A diós guba egy hirtelen jött ötlettől vezérelve készült. Előző nap diós tészta volt az ebéd, és maradt egy csomó darált dió. Mivel a mákos guba a család nagy kedvence, így megnéztük mi van, ha dióval készítjük el.
dió tej kifli

Csőröge fánk II.

Csőröge fánk II.

Nem diétás süti, de néha napján azért egy csörögefánk partira mindig vevők vagyunk.
fánk

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből