Szezámos-meggyes kacsammell üvegtésztával

(főétel)

Szezámos-meggyes kacsammell üvegtésztával

Hozzávalók:

4 db filézett pecsenyekacsamell, 1 kávéskanál szárított majoránna, 1 kg magozott meggy, 15 dkg cukor, 5 dl száraz vörösbor, 1 evőkanál balzsamecet, 1 evőkanál étkezési keményítő, 50 dkg üvegttészta, 3 dkg szezámmag, fél kávéskanál őrölt gyömbér,

Elkészítés:

A kacsamell bőrét beirdaljuk, a húsos oldalát megsózzuk, megszórjuk majoránnával és gyömbérrel. 1-2 órát állni hagyjuk a hűtőben.
A meggyet kis lángon főzni kezdjük a cukorral és a borral, 15-20 perc után hozzáadjuk a balzsamecetet. A keményítőt elkeverjük kevés hideg vízzel, azt is a mártáshoz öntjük, összeforraljuk, levesszük a tűzről. Az üvegtésztát sós meleg vízbe tesszük 4 percre, majd leszűrjük.
A kacsamellet megszórjuk szezámmaggal, és serpenyőben mindkét oldalán 9-9 percig sütjük közepes lángon. 
A húst felszeleteljük,a tésztával és a mártással tálaljuk.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Hagymás rostélyos krumplipürével

Hagymás rostélyos krumplipürével

A hagymás rostélyos - szerény véleményem szerint - a legfinomabb étel a világon. A hagyma édes, a marha enyhén sós, és ezt a krumplipüré koronázza meg. Ha tehetném, minden nap ezt főznék :-)
marha rostélyos vöröshagyma krumpli

Székelykáposzta

Székelykáposzta

A székelykáposzta nem ötperces étel, de megéri várni, mert ha összeérnek az ízek, az varázslatos ízélményt eredményez
káposzta pörkölt karácsony

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

Szólj hozzá