Gombás-spenótos sertésszűz
(főétel)

Hozzávalók:
80 dkg sertésszűz, 2 gerezd fokhagyma, 20 dkg leveles spenót, 4 dl tej, 25 dkg csiperkegomba, 3 evőkanál liszt, 5 dkg vaj, fél kávéskanál őrölt szerecsendió, só, bors, olaj,Elkészítés:
A húsból 5 dkg-os szeleteket vágunk, kicsit kiklopfoljuk, megsózzuk, majd kevés olajon serpenyőben mindkét oldalát 1-1 perc alatt elősütjük.
A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, rövid ideig együtt pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a szerecsendiót. Folyamatos keverés mellett felöntjük tejjel, majd összeforraljuk mártássá.
A megmosott, lecsepegtetett gombát cikkekre vágjuk, kevés olajon lepirítjuk. A megmosott, lecsepegtetett spenótot kevés olajon megfonnyasztjuk a zúzott fokhagymával, sózzuk.
A hússzeleteket tepsibe helyezzük, mindegyikre spenótot teszünk, majd egy másik hússzeletet, pirított gombát, végül leöntjük a mártással.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 10 percre.
A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, rövid ideig együtt pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a szerecsendiót. Folyamatos keverés mellett felöntjük tejjel, majd összeforraljuk mártássá.
A megmosott, lecsepegtetett gombát cikkekre vágjuk, kevés olajon lepirítjuk. A megmosott, lecsepegtetett spenótot kevés olajon megfonnyasztjuk a zúzott fokhagymával, sózzuk.
A hússzeleteket tepsibe helyezzük, mindegyikre spenótot teszünk, majd egy másik hússzeletet, pirított gombát, végül leöntjük a mártással.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 10 percre.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Rántott hagymakarika
Bevallom a rántott hagymakarikát nagyon sokáig nem mertem elkészíteni, mert macerásnak gondoltam a karikák panírozását, és féltem attól, hogy a prézli végül nem marad rajta a hagymán, így mindig mirelit hagymakarika került az asztalra, ha erre volt kedvünk.
Ma már csak nevetek rajta, mert igazából nagyon egyszerű, és akárcsak a rántott tök esetében minden félelmem alaptalan volt.
kagyma tojás liszt zsemlemorzsa