Gombás-spenótos sertésszűz

(főétel)

Gombás-spenótos sertésszűz

Hozzávalók:

80 dkg sertésszűz, 2 gerezd fokhagyma, 20 dkg leveles spenót, 4 dl tej, 25 dkg csiperkegomba, 3 evőkanál liszt, 5 dkg vaj, fél kávéskanál őrölt szerecsendió, , bors, olaj,

Elkészítés:

A húsból 5 dkg-os szeleteket vágunk, kicsit kiklopfoljuk, megsózzuk, majd kevés olajon serpenyőben mindkét oldalát 1-1 perc alatt elősütjük.
A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, rövid ideig együtt pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a szerecsendiót. Folyamatos keverés mellett felöntjük tejjel, majd összeforraljuk mártássá.
A megmosott, lecsepegtetett gombát cikkekre vágjuk, kevés olajon lepirítjuk. A megmosott, lecsepegtetett spenótot kevés olajon megfonnyasztjuk a zúzott fokhagymával, sózzuk.
A hússzeleteket tepsibe helyezzük, mindegyikre spenótot teszünk, majd egy másik hússzeletet, pirított gombát, végül leöntjük a mártással.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 10 percre.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Marhabélszín steak

Marhabélszín steak

A steak sütésre idén kaptunk rá. Szinte az összes főző műsorban bemutatták, hogyan készül a jó steak, hát gondoltam kipróbálom. Már az első alkalommal sikert aratott a családban :-)
marhabélszín olíva olaj só bors

Rántott csirkemell

Rántott csirkemell

A rántott csirkemell ellen egyetlen dolog szól csak. Nagyon utálom elmosogatni a fritőzt. Persze a végeredmény miatt megéri.
csirkemell filé tojás liszt zsemlemorzsa

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből