Citromos - borsos halfilé vajon sütve

(főétel)

Citromos - borsos halfilé vajon sütve

Hozzávalók:

6-8 szelet halfilé, 1 citrom, , őrölt fehérbors,

Elkészítés:

A citromos - borsos halfilé a párom nagy kedvence. A lányok nem annyira szeretik, de azért néha rá tudom Őket venni arra, hogy ez legyen az ebéd.

Az elkészítése nagyon egyszerű, és az eredmény valami fantasztikus! :-)
Szinte bármilyen tengeri halfilével elkészíthető, bár személy szerint a Pangasius-t nem szeretem.

Egy serpenyőbe 1 evőkanálnyi vajat teszek, majd felhevítem. Amikor a vaj megolvadt, alaposan megsózom a halfiléket, majd a serpenyőbe teszem.
Félbevágom a citromot, és a levét rácsavarom a filékre. Ezután ízlés szerint megborsozom.

Mind a két felét megsütöm. Ha felitta a vajat kész is van.

Párolt brokkolival és kápia paprikával szoktam tálalni.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Padlizsán Curry

Padlizsán Curry

Nagyon megszerettük a keleti konyhát. Még én is megbarátkoztam a csípősebb ízekkel, pedig korábban nem nagyon voltam rá kapható :-) És persze igyekszünk kevesebb hűst enni a fenntarthatóság jegyében, így előtérbe kerültek a vegetáriánus ételek. Harmadik ok, hogy most már viszonylag olcsón elérhetők nálunk is a különlegesebb fűszerek.
padlizsán

Főtt kukorica

Főtt kukorica

A főtt kukorica a késő nyár nagy favoritja. Egyszerre édes és sós, és ki ne szeretne kézzel - lábban ebédelni :-)
kukorica

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

halfilé, citrom, , bors