Barackos csirkeragu

(főétel)

Barackos csirkeragu

Hozzávalók:

50 dkg csirkemell, 1 konzerv barack, 200 ml főzőtejszín, 1 teáskanálnyi só, 1 evőkanál olaj,

Elkészítés:

A barackos csirkeragu a gyümölcsös raguk non plus ultrája. Nagyon imádom. A hús sós, a tejszín pedig kellemesen kiemeli a barack finom, édes ízét. Minden évben, amikor elkészülnek a barack befőttek muszáj letesztelnem "őket" egy barackos csirkeraguval :-)

Pillanatok alatt elkészül. 

A csirkemellet megmosom és vékony, hosszúkás csíkokra vágom.

Az olajat felhevítem, majd beleteszem a csíkokat és megsózom.

A csíkok pillanatok alatt kifehérednek, és amikor elkezd a szélük megbarnulni, akkor ráöntök egy fél pohár vizet.

Fedő alatt kb. 5-8 percig még főzöm, majd hozzáöntöm a barack levét és a felkockázott barackot.
Megint főzöm 5-8 percig, hogy összeérjenek az ízek, majd beleöntöm a tejszínt. 

Felforralom, majd folyamatos kevergetés mellett addig főzöm, míg a tejszín besűrűsödik.

Általában rizskörettel szoktam tálalni.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Csirkecombok zöldségágyon

Csirkecombok zöldségágyon

A csirkecombok zöldségágyon receptjét a szénhidrát diéta alkalmával találtam. Kicsit átalakítottam a saját ízlésem szerint, de az alapja a szokásos zöldség összedobálós.
csirkecomb sárgarépa gomba kelbimbó zeller

Csülkös - babos káposzta

Csülkös - babos káposzta

A párom csapata indult egy bográcsversenyen, aminek a csülök volt a témája, és nekem kellett valamilyen receptet kiötölni, amivel esetleg nyerhetnek. Egy kérésük volt: legyen benne csülök, bab és káposzta.
csülök bab káposzta

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

csirkemell, barack befőtt, tejszín