PALEO ISLER

(deszert)

PALEO ISLER

Hozzávalók:

Hozzávalók: (12 darabhoz), , 20 dkg őrölt mandula, 10 dkg kókuszliszt, 8 dkg lágy kókuszzsír, 2 tojás, 2 ek. eritrit ( de ez elhagyható!), 1 csipet szódabikarbóna, 1 narancs reszelt héja, 1tk. őrölt fahéj, 1kk. vaníliaőrlemény,

Elkészítés:

Tölteléknek bármilyen natúr lekvár megfelel, én házi cukormentes sárgabarack lekvárt használtam.
 
A tetejére 15 dkg minél magasabb százalékú étcsokoládét olvasszunk fel 1 ek. vízzel és 2 ek. olívaolajjal.
 
Az őrölt mandulát elkeverjük a fűszerekkel, a kókuszliszttel, a szódabikarbónával és hozzáadjuk a reszelt narancshéjat. 
Végül a két tojást hozzáütjük és jöhet a kókuszzsír is. Ebből aztán tésztát gyúrunk, majd egy kókuszliszttel megszórt gyúródeszkára tesszük és kinyújtjuk egy sodrófa segítségével. Én egy 8 cm átmérőjű vizespohárral szaggattam ki a korongokat a tésztából. Ezeket aztán egy sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük és 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Megvárjuk, míg a korongok kihűlnek, ezután kenjük meg a sütialjakat lekvárral, majd mindegyikre ráborítunk egy sütitetőt.
Teljesen bekentem a tetejüket csokival.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Aszalt barackos keksz

Aszalt barackos keksz

Az asztalt barackos keksz gyors rágcsa, ha van kéznél aszalt barack. Lehet szilva is, vagy bármilyen aszalt gyümölcs
barack margarin tojás

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

isler, paleo