PALEO ISLER
(deszert)

Hozzávalók:
Hozzávalók: (12 darabhoz), , 20 dkg őrölt mandula, 10 dkg kókuszliszt, 8 dkg lágy kókuszzsír, 2 tojás, 2 ek. eritrit ( de ez elhagyható!), 1 csipet szódabikarbóna, 1 narancs reszelt héja, 1tk. őrölt fahéj, 1kk. vaníliaőrlemény,Elkészítés:
Tölteléknek bármilyen natúr lekvár megfelel, én házi cukormentes sárgabarack lekvárt használtam.
A tetejére 15 dkg minél magasabb százalékú étcsokoládét olvasszunk fel 1 ek. vízzel és 2 ek. olívaolajjal.
Az őrölt mandulát elkeverjük a fűszerekkel, a kókuszliszttel, a szódabikarbónával és hozzáadjuk a reszelt narancshéjat.
Végül a két tojást hozzáütjük és jöhet a kókuszzsír is. Ebből aztán tésztát gyúrunk, majd egy kókuszliszttel megszórt gyúródeszkára tesszük és kinyújtjuk egy sodrófa segítségével. Én egy 8 cm átmérőjű vizespohárral szaggattam ki a korongokat a tésztából. Ezeket aztán egy sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük és 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Megvárjuk, míg a korongok kihűlnek, ezután kenjük meg a sütialjakat lekvárral, majd mindegyikre ráborítunk egy sütitetőt.
Teljesen bekentem a tetejüket csokival.
A tetejére 15 dkg minél magasabb százalékú étcsokoládét olvasszunk fel 1 ek. vízzel és 2 ek. olívaolajjal.
Az őrölt mandulát elkeverjük a fűszerekkel, a kókuszliszttel, a szódabikarbónával és hozzáadjuk a reszelt narancshéjat.
Végül a két tojást hozzáütjük és jöhet a kókuszzsír is. Ebből aztán tésztát gyúrunk, majd egy kókuszliszttel megszórt gyúródeszkára tesszük és kinyújtjuk egy sodrófa segítségével. Én egy 8 cm átmérőjű vizespohárral szaggattam ki a korongokat a tésztából. Ezeket aztán egy sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük és 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Megvárjuk, míg a korongok kihűlnek, ezután kenjük meg a sütialjakat lekvárral, majd mindegyikre ráborítunk egy sütitetőt.
Teljesen bekentem a tetejüket csokival.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

GOFRI - paleo
Ez egy ismerősöm receptje. Mivel a kisebbik lányomnál enyhe gltén érzékenységet állapítottak meg, így rászoktunk a paleo süteményekre.
gofri tojás mandula

Diós guba sodóval
A diós guba egy hirtelen jött ötlettől vezérelve készült. Előző nap diós tészta volt az ebéd, és maradt egy csomó darált dió. Mivel a mákos guba a család nagy kedvence, így megnéztük mi van, ha dióval készítjük el.
dió tej kifli
