Tarhonya leves

(főétel)

Tarhonya leves

Hozzávalók:

1/4 kg tarhonya, 3 sárgarépa, 3 fehér répa, 4 krumpli, 2 kávéskanál só, 1 kávéskanál őrölt pirospaprika, petrezselyem, 1 paradicsom, 1 tv paprika, olaj, 4-5 dkg száraz kolbász,

Elkészítés:

Kevés olajon zsemle barnára pirítom a tarhonyát (folyamatos kevergetés mellett) majd leveszem a tűzről, és hozzáadok 1 kávéskanál pirospaprikát és jól elkeverem.

Felöntöm vízzel, majd visszateszem a tűzhelyre és beleteszem a kockára vágott krumplit.
A répákat hasábra vágom (lehet karikára is) és szintén a levesbe teszem.

A paprikát csíkokra vágom, a paradicsomot pedig négyfelé, és szintén hozzáadom.

Végül az aprított petrezselyemlevelet adom a leveshez és a két kávéskanál sót.
Felkarikázom a kolbászt és azt is beleteszem.

40-45 percig, közepes lángon főzöm. 

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Lebbencs leves

Lebbencs leves

A lebbencs leves klasszikus, könnyen elkészíthető finom leves. A sok tészta miatt a gyerekek tányérja biztos hogy üres lesz az ebéd végén.
tészta paradicsom paprika petrezselyem

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

tarhonya, répa, krumpli, petrezselyem