Almás krémes
(deszert)

Hozzávalók:
6 evőkanál liszt, 6 tojás, 6 evőkanál porcukor, 1 csomag sütőpor, 1 kg alma, krémhez:, 6 tojásfehérje, 6 evőkanál cukor, 1 liter tej, 4 csomag vaníliás pudingpor, 5 dl habtejszín, csipet fahéj,Elkészítés:
A tojást, a porcukrot, a lisztet és a sütőport tésztává keverem. Az almákat megmosom, megpucolom és vékony szeletekre vágom.
Előmelegítem a sütőt 180 fokra.
A tepsibe sütőpapírt teszek és a vékony almaszeleteket beleteszem. Ráöntöm a tésztát és megsütöm. Amikor a tészta kihűlt, kifordítom a tepsiből, hogy az almás része legyen felül.
A pudingporokat az összes tejjel és 2 evőkanál cukorral krémesre főzöm.
A 6 tojásfehérjéből és 6 evőkanál cukorból kemény habot verek, majd hozzáadom a langyos pudinghoz és óvatosan összekeverjük és rákenjük a tésztára.
Kemény habbá verjük a tejszínt, rásimítjuk a krém tetejére, majd lehelet vékonyan megszórjuk fahéjjal.
Előmelegítem a sütőt 180 fokra.
A tepsibe sütőpapírt teszek és a vékony almaszeleteket beleteszem. Ráöntöm a tésztát és megsütöm. Amikor a tészta kihűlt, kifordítom a tepsiből, hogy az almás része legyen felül.
A pudingporokat az összes tejjel és 2 evőkanál cukorral krémesre főzöm.
A 6 tojásfehérjéből és 6 evőkanál cukorból kemény habot verek, majd hozzáadom a langyos pudinghoz és óvatosan összekeverjük és rákenjük a tésztára.
Kemény habbá verjük a tejszínt, rásimítjuk a krém tetejére, majd lehelet vékonyan megszórjuk fahéjjal.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Aszalt barackos keksz
Az asztalt barackos keksz gyors rágcsa, ha van kéznél aszalt barack. Lehet szilva is, vagy bármilyen aszalt gyümölcs
barack margarin tojás

Brownie
Bár még csak mostanában fedeztük fel magunknak, a Brownie egyből ez egyik kedvenc sütink lett.
brownie csokoládé valília