Almás krémes

(deszert)

Almás krémes

Hozzávalók:

6 evőkanál liszt, 6 tojás, 6 evőkanál porcukor, 1 csomag sütőpor, 1 kg alma, krémhez:, 6 tojásfehérje, 6 evőkanál cukor, 1 liter tej, 4 csomag vaníliás pudingpor, 5 dl habtejszín, csipet fahéj,

Elkészítés:

A tojást, a porcukrot, a lisztet és a sütőport tésztává keverem. Az almákat megmosom, megpucolom és vékony szeletekre vágom.
Előmelegítem a sütőt 180 fokra.
A tepsibe sütőpapírt teszek és a vékony almaszeleteket beleteszem. Ráöntöm a tésztát és megsütöm. Amikor a tészta kihűlt, kifordítom a tepsiből, hogy az almás része legyen felül.
A pudingporokat az összes tejjel és 2 evőkanál cukorral krémesre főzöm.
A 6 tojásfehérjéből és 6 evőkanál cukorból kemény habot verek, majd hozzáadom a langyos pudinghoz és óvatosan összekeverjük és rákenjük a tésztára.
Kemény habbá verjük a tejszínt, rásimítjuk a krém tetejére, majd lehelet vékonyan megszórjuk fahéjjal.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Almás süti - Paleo

Almás süti - Paleo

Aki már diétázott, tudja mennyire felértékelődnek az édességek ilyenkor. Nos itt egy recept, amelyet diéta alatt is büntetlenül lehet fogyasztani.
alma tojás mandula fahéj

Aszalt barackos keksz

Aszalt barackos keksz

Az asztalt barackos keksz gyors rágcsa, ha van kéznél aszalt barack. Lehet szilva is, vagy bármilyen aszalt gyümölcs
barack margarin tojás

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből