Tojással töltött fasírtgolyók

(főétel)

Tojással töltött fasírtgolyók

Hozzávalók:

fasírt hús, 8 darab főtt tojás, zsemlemorzsa , olaj,

Elkészítés:


A tojással töltött fasírtgolyó olyan mint a Stefánia vagdalt, csak ilyenkor a tojásokat külön ágyazzuk a fasírt alapba.
A fasírt alap elkészítése megegyezik a fasírtgolyóknál leírt alappal, amit ezen a linken megtalálsz, így arra itt most nem térnék ki. 

A tojásokat keményre főzöm, majd megpucolom.
A befűszerezett fasírt húsból akkora golyókat készítek amekkorák a tojások, majd egyenként szétlapítom és beleteszem a megfőzött tojásokat, majd egy szép nagy golyót formázok belőle. Megforgatom minden egyes darabot a zsemlemorzsában.
Forró olajban kisütöm őket, majd tálalom. 
Kiváló sült krumpli vagy rizs mellé.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Sült kacsacomb

Sült kacsacomb

A sült kacsacomb receptjét egy nagyon kedves barátnőmtől kaptam. Az első alkalommal kicsit túl sütöttem, ezért azóta nagyon figyelem süléskor, hogy a legjobb állapotában kerüljön a tányérra.
kacsa comb só

Gyors csirke

Gyors csirke

Ha nincs időm a főzésre ez mindig beválik, mert gyorsan kész van és minimális az előkészülés
csirke jégsaláta

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

fasírt, tojás