Tojással töltött fasírtgolyók
(főétel)

Hozzávalók:
fasírt hús, 8 darab főtt tojás, zsemlemorzsa , olaj,Elkészítés:
A tojással töltött fasírtgolyó olyan mint a Stefánia vagdalt, csak ilyenkor a tojásokat külön ágyazzuk a fasírt alapba.
A fasírt alap elkészítése megegyezik a fasírtgolyóknál leírt alappal, amit ezen a linken megtalálsz, így arra itt most nem térnék ki.
A tojásokat keményre főzöm, majd megpucolom.
A befűszerezett fasírt húsból akkora golyókat készítek amekkorák a tojások, majd egyenként szétlapítom és beleteszem a megfőzött tojásokat, majd egy szép nagy golyót formázok belőle. Megforgatom minden egyes darabot a zsemlemorzsában.
Forró olajban kisütöm őket, majd tálalom.
Kiváló sült krumpli vagy rizs mellé.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Rántott karfiol
A rántott zöldségek közül ez a legnagyobb kedvenc, mert a karfiol kirántva egyszerre édes és sós, így a többi rántott finomságnak - amivel együtt szoktam tálalni - nagyon klasszul kiemeli az ízét.
Persze a lányoknak nem kedvence, mert hasonlít a brokkolira, de azért egy-két szemet mindig sikerül elrejtenem a tányérjukon :-)
karfiol tojás liszt zsemlemorzsa olaj

Rántott hagymakarika
Bevallom a rántott hagymakarikát nagyon sokáig nem mertem elkészíteni, mert macerásnak gondoltam a karikák panírozását, és féltem attól, hogy a prézli végül nem marad rajta a hagymán, így mindig mirelit hagymakarika került az asztalra, ha erre volt kedvünk.
Ma már csak nevetek rajta, mert igazából nagyon egyszerű, és akárcsak a rántott tök esetében minden félelmem alaptalan volt.
kagyma tojás liszt zsemlemorzsa