Mákos guba

(deszert)

Mákos guba

Hozzávalók:

6 db szikkadt, sima kifli, 20 dkg mák, 20 dkg cukor, 1 l tej, 2 csomag vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg tisztított, áztatott mazsola,

Elkészítés:

A darált mákot és a cukrot összekeverjük, belereszeljük a citrom héjat.

A kifliket karikákra vágjuk, egy szűrőbe tesszük amennyi belefér, és leöntjük a vaníliás cukorral felforralt tejjel.
Ha szükséges még egyszer átöntjük rajta a tejet.

Egy nagyobb tálba borítjuk, megszórjuk mazsolával és bőségesen a cukros mákkal.

Ezután egy tepsibe tesszük, és közepes hőmérsékleten kb 10 percig sütjük.

 

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Csőröge fánk II.

Csőröge fánk II.

Nem diétás süti, de néha napján azért egy csörögefánk partira mindig vevők vagyunk.
fánk

Málnás csokiterrine

Málnás csokiterrine

Könnyű, finom sütemény. A málna és a csoki mindig jó párosítás. Megkoronáz minden ünnepet.
málna csoki

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

mák, kifli, tej, valilia

Szólj hozzá