Mákos guba

(deszert)

Mákos guba

Hozzávalók:

6 db szikkadt, sima kifli, 20 dkg mák, 20 dkg cukor, 1 l tej, 2 csomag vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg tisztított, áztatott mazsola,

Elkészítés:

A darált mákot és a cukrot összekeverjük, belereszeljük a citrom héjat.

A kifliket karikákra vágjuk, egy szűrőbe tesszük amennyi belefér, és leöntjük a vaníliás cukorral felforralt tejjel.
Ha szükséges még egyszer átöntjük rajta a tejet.

Egy nagyobb tálba borítjuk, megszórjuk mazsolával és bőségesen a cukros mákkal.

Ezután egy tepsibe tesszük, és közepes hőmérsékleten kb 10 percig sütjük.

 

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Barackos piskóta tekercs

Barackos piskóta tekercs

A barackos piskótatekercs gyerekkorom kedvenc receptje. Nagyon sok szép régi emlék kapcsolódik hozzá. Amikor sütök egy adaggal, és majszoljuk a családdal eszembe jutnak a régi nyarak, amikor eltettük a házi barack lekvárt, vagy amikor mindenki segíteni akart az elkészítésben, hogy lenyalhassa a kanálon maradt lekvárt.
Barack lekvár tojás liszt cukor

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

mák, kifli, tej, valilia