Mákos guba
(deszert)

Hozzávalók:
6 db szikkadt, sima kifli, 20 dkg mák, 20 dkg cukor, 1 l tej, 2 csomag vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg tisztított, áztatott mazsola,Elkészítés:
A darált mákot és a cukrot összekeverjük, belereszeljük a citrom héjat.
A kifliket karikákra vágjuk, egy szűrőbe tesszük amennyi belefér, és leöntjük a vaníliás cukorral felforralt tejjel.
Ha szükséges még egyszer átöntjük rajta a tejet.
Egy nagyobb tálba borítjuk, megszórjuk mazsolával és bőségesen a cukros mákkal.
Ezután egy tepsibe tesszük, és közepes hőmérsékleten kb 10 percig sütjük.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Barackos piskóta tekercs
A barackos piskótatekercs gyerekkorom kedvenc receptje. Nagyon sok szép régi emlék kapcsolódik hozzá.
Amikor sütök egy adaggal, és majszoljuk a családdal eszembe jutnak a régi nyarak, amikor eltettük a házi barack lekvárt, vagy amikor mindenki segíteni akart az elkészítésben, hogy lenyalhassa a kanálon maradt lekvárt.
Barack lekvár tojás liszt cukor