Mákos guba

(deszert)

Mákos guba

Hozzávalók:

6 db szikkadt, sima kifli, 20 dkg mák, 20 dkg cukor, 1 l tej, 2 csomag vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg tisztított, áztatott mazsola,

Elkészítés:

A darált mákot és a cukrot összekeverjük, belereszeljük a citrom héjat.

A kifliket karikákra vágjuk, egy szűrőbe tesszük amennyi belefér, és leöntjük a vaníliás cukorral felforralt tejjel.
Ha szükséges még egyszer átöntjük rajta a tejet.

Egy nagyobb tálba borítjuk, megszórjuk mazsolával és bőségesen a cukros mákkal.

Ezután egy tepsibe tesszük, és közepes hőmérsékleten kb 10 percig sütjük.

 

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Csokis süti

Csokis süti

A csokis pohárkát egy régi recept újságban találtam. Gondoltam kipróbálom. Az eredmény nagyon finom lett, így bekerült a kedvenc sütik közé.
csokoládé tojás cukor vanillia

Citromos piskótakocka

Citromos piskótakocka

A citromos piskóta az egyik nagy kedvencem volt gyerekkoromban. Az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb édesség volt, amit anyukám készített. Persze Ő nem erre volt a legbüszkébb, de mi mindig örültünk, amikor nyáron kiültünk a kerti kis házba, és kihozta nekünk a frissen készült piskóta kockákat.
piskóta citrom

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

mák, kifli, tej, valilia