Almás répatorta
(deszert)

Hozzávalók:
10 dkg dió, 20 dkg liszt, 5 dkg étkezési keményítő, 25 dkg alma, 25 dkg sárgarépa, 4 db tojás, 3 evőkanál tej, 12 dkg cukor, 10 dkg vaj + a kikenéshez, 1 citrom , fél csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, a díszítéshez:, 10 dkg porcukor, 2 evőkanál citromlé, 1 maréknyi darált dió,Elkészítés:
Elkészítés:
A diót összevagdaljuk. A lisztet összekeverjük az étkezési keményítővel és a sütőporral. Az almát és a répát megmossuk, meghámozzuk és lereszeljük. Azonnal összekeverjük a citrom levével és héjával.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Kivajazunk egy kb. 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A tojásokat kettéválasztjuk, fehérjét kemény habbá verjük. A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral, egy csipet sóval, a tejjel, a tojás sárgákkal addig keverjük, amíg a cukor elolvad. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, az almás répát és a diót. Alaposan összedolgozzuk. Belefogatjuk a fehérjehabot, a tortaformába simítjuk. A sütőben kb. 45-50 percig sütjük. Rácsra borítjuk és hűlni hagyjuk.
A mázhoz a porcukrot összekeverjük a citromlével, megkenjük vele a torta tetejét és oldalát. Az oldalára rászórjuk a diót.
Ha nagyon szépre szeretnénk akkor marcipán répával is lehet díszíteni.