Vaníliás keksz
(deszert)

Hozzávalók:
170 gramm vaj, 90 gramm kristálycukor, 1 teáskanál vaníliaaroma, 270 gramm finomliszt + a nyújtáshoz, Díszítéshez:, 100 gramm étcsokoládé, 50 gramm vaj,Elkészítés:
Mint mindenki, mi is édesszájúak vagyunk:-)
Nagyon szeretjük az apró édes kekszeket. Ezekben az a legnagyszerűbb, hogy minden alkalomra lehet egyedileg díszíteni.
Nálunk jellemzően halloween-kor és karácsonykor díszít az egész család, de ha vendégek jönnek, akkor is össze szoktam dobni valami ki finomságot.
Ezt a vaníliás kekszet nagyon egyszerű elkészíteni.
A vajat a cukorral habosra keverem, majd a vaníliaaromát és a lisztet beleteszem és gyors mozdulatokkal tésztává gyúrom. Folpack-ba csomagolom és 30 percre a hűtőbe teszem.
Előmelegítem a sütőt 170 fokra.
A hűtőből kivett tésztát lisztezett gyúródeszkán vékonyra kinyújtom és valamilyen formával kiszúrom. Használhatok kör vagy karácsonyi, halloween-i, húsvéti vagy bármilyen alkalmi formát. A tepsibe sütőpapírt rakok majd a tésztákat beleteszem. Villával megszurkálom és 15 perc alatt ropogósra sütöm a kekszeket.
Forró vízgőz fölött a csokoládét a vajjal megolvasztom és kis kevergetés mellett hagyom kihűlni. Nyomózsákba teszem és a kekszekre rajzolok, de simán csak bele is márthatom.
Fémdobozban nagyon sokáig friss marad, bár nálunk nagyon gyorsan elfogy.
Nagyon szeretjük az apró édes kekszeket. Ezekben az a legnagyszerűbb, hogy minden alkalomra lehet egyedileg díszíteni.
Nálunk jellemzően halloween-kor és karácsonykor díszít az egész család, de ha vendégek jönnek, akkor is össze szoktam dobni valami ki finomságot.
Ezt a vaníliás kekszet nagyon egyszerű elkészíteni.
A vajat a cukorral habosra keverem, majd a vaníliaaromát és a lisztet beleteszem és gyors mozdulatokkal tésztává gyúrom. Folpack-ba csomagolom és 30 percre a hűtőbe teszem.
Előmelegítem a sütőt 170 fokra.
A hűtőből kivett tésztát lisztezett gyúródeszkán vékonyra kinyújtom és valamilyen formával kiszúrom. Használhatok kör vagy karácsonyi, halloween-i, húsvéti vagy bármilyen alkalmi formát. A tepsibe sütőpapírt rakok majd a tésztákat beleteszem. Villával megszurkálom és 15 perc alatt ropogósra sütöm a kekszeket.
Forró vízgőz fölött a csokoládét a vajjal megolvasztom és kis kevergetés mellett hagyom kihűlni. Nyomózsákba teszem és a kekszekre rajzolok, de simán csak bele is márthatom.
Fémdobozban nagyon sokáig friss marad, bár nálunk nagyon gyorsan elfogy.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Hókifli
A hókifli nálunk karácsonyi sütemény. Vendégváráshoz ilyenkor alap.

Kókuszgolyó
Amikor gyerek voltam, anyukám minden születésnapra és a karácsony kivételével minden ünnepre készített nekünk kókuszgolyót.
A torta mellett mindig ez volt a nap fénypontja. Mivel nagyon gyorsan elkészíthető, én is gyakran csinálok. Persze a lányoknak már nem azt jelenti mint nekem, de azért nagyon hamar el szokott fogyni
kókusz margarin meggy