Málnás csokiterrine
(deszert)
Hozzávalók:
20 dkg étcsokoládé, 3 dl habtejszín, 10 kdg vaj, 20 dkg málna (lehet fagyasztott), 2 ek. méz,Elkészítés:
Gőz fölött a csokoládét és a vajat megolvasztom. Majd leveszem a tűzről és hagyom kihűlni.
A hideg tejszínhabot habbá verjük és a kihűlt csokihoz adjuk.
Öntsük a masszát félliteres, szilikonos őzgerinc formába vagy folpack-al bélelt hasonló formába.
Hűtőbe tesszük 5 órára. A málnát botmixerrel pürésítjük és mézzel ízesítjük. Amikor a csokikrém teljesen megszilárdult, kiborítjuk a formából és megszabadítjuk a fóliától.
Forró vízbe mártott késsel szeleteljük és málnapürével tálaljuk.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:
Barackos piskóta tekercs
A barackos piskótatekercs gyerekkorom kedvenc receptje. Nagyon sok szép régi emlék kapcsolódik hozzá.
Amikor sütök egy adaggal, és majszoljuk a családdal eszembe jutnak a régi nyarak, amikor eltettük a házi barack lekvárt, vagy amikor mindenki segíteni akart az elkészítésben, hogy lenyalhassa a kanálon maradt lekvárt.
Barack lekvár tojás liszt cukor