Málnás csokiterrine
(deszert)

Hozzávalók:
20 dkg étcsokoládé, 3 dl habtejszín, 10 kdg vaj, 20 dkg málna (lehet fagyasztott), 2 ek. méz,Elkészítés:
Gőz fölött a csokoládét és a vajat megolvasztom. Majd leveszem a tűzről és hagyom kihűlni.
A hideg tejszínhabot habbá verjük és a kihűlt csokihoz adjuk.
Öntsük a masszát félliteres, szilikonos őzgerinc formába vagy folpack-al bélelt hasonló formába.
Hűtőbe tesszük 5 órára. A málnát botmixerrel pürésítjük és mézzel ízesítjük. Amikor a csokikrém teljesen megszilárdult, kiborítjuk a formából és megszabadítjuk a fóliától.
Forró vízbe mártott késsel szeleteljük és málnapürével tálaljuk.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Brownie
Bár még csak mostanában fedeztük fel magunknak, a Brownie egyből ez egyik kedvenc sütink lett.
brownie csokoládé valília

Mákos guba
Nagy kedvencem a mákos guba. Ha rossz kedvem van, mindig ezzel vigasztalom magam.
mák kifli tej valilia