Fehér csokis-málnás pohárkrém

(deszert)

Fehér csokis-málnás pohárkrém

Hozzávalók:

100g zabkeksz vagy bármilyen édes keksz, 220g mascarpone, 100g fehér csoki, 350g málna, 2 evőkanál méz, Díszítéshez friss málnadarabok, pár darab mentalevél, reszelt fehér csoki,

Elkészítés:

A kekszes réteghez aprítógépben vagy egy zacskóba téve húsklopfolóval morzsoljuk össze a kekszet.
A krémhez forró vízgőz fölött olvasszuk meg a fehér csokit, majd keverjük hozzá a szobahőmérsékletű sajtot.
Tegyünk félre poharanként pár szem málnaszemet a díszítésre, a többit pedig botmixerrel pürésítsük és keverjük hozzá a mézet.
Vegyünk elő 4 egyforma poharat. Tegyünk bele kekszet, krémet és a málnapürét, majd díszítsük málnával, reszelt fehér csokival és mentalevéllel.
Hűtés után fogyasszuk.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből