Narancsos ricottalepény
(deszert)

Hozzávalók:
10 dkg vaj, 18 dkg vaníliás cukor, 2 tojás, 25 dkg ricottatúró, 2 narancs, 1 csomag sütőpor, 18 dkg liszt, 3 evőkanál durvára vágott dió, vaníliás porcukor a díszítéshez,Elkészítés:
Lereszelem az egyik narancs héját, majd megpucolom és felkockázom a gyümölcshúsát.
A tojásokat a puha vajjal, a vaníliás cukorral habosra keverjük.
Beleforgatjuk a ricottatúrót, narancshéjat és a kocka narancsdarabokat.
Közepes méretű tepsibe sütőpapírt teszek és elsimítom benne a folyékony tésztát, majd megszórom dióval.
180 fokos sütőben 25 perc alatt pirosra sütjük.
Amikor kihűlt és felkockázzuk, akkor lehet díszíteni.
A másik narancs héját vékony csíkokra vágom, megpucolom és kisebb darabokra vágom, majd a süti tetejére helyezem és megszórom porcukorral.
Az anyukámmal ezt nagyon szeretjük, de mi frissen facsart narancslével szoktuk enni és közben kellemeseket beszélgetünk.
A tojásokat a puha vajjal, a vaníliás cukorral habosra keverjük.
Beleforgatjuk a ricottatúrót, narancshéjat és a kocka narancsdarabokat.
Közepes méretű tepsibe sütőpapírt teszek és elsimítom benne a folyékony tésztát, majd megszórom dióval.
180 fokos sütőben 25 perc alatt pirosra sütjük.
Amikor kihűlt és felkockázzuk, akkor lehet díszíteni.
A másik narancs héját vékony csíkokra vágom, megpucolom és kisebb darabokra vágom, majd a süti tetejére helyezem és megszórom porcukorral.
Az anyukámmal ezt nagyon szeretjük, de mi frissen facsart narancslével szoktuk enni és közben kellemeseket beszélgetünk.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.