Mandulás csokoládékenyér
(deszert)

Hozzávalók:
18 dkg kristálycukor, 10 dkg vaj, 2 tojás, 15 dkg 60%-os étcsokoládé, 1 kávéskanál holland kakaópor, 5 dkg mandulapálcika, 1 csomag sütőpor, 20 dkg liszt, kevés tej, 5 dkg fehér csokoládé ,Elkészítés:
Nagyon szeretem ezt a sütit, mert egyszerű, finom és olcsó.
Az étcsokoládét forró gőz fölött megolvasztom.
A tojásokat a cukorral, a puha vajjal kikeverem, majd beleöntöm az étcsokoládét, a kakaóport és 2 evőkanál mandulapálcikát. A sütőporral összekevert lisztet is elkeverem benne, majd annyi tejet öntök hozzá, hogy sűrűn folyós állagú tésztát kapjak.
Sütőpapírral kibélelek egy magasabb falú keskeny, hosszúkás formát és beleöntöm a tésztát. Lehet őzgerinc formába is tenni.
180 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Mivel elég vastag a tészta, ezért mindenképpen végezzük el tűpróbát és ha indokolt még pár perc.
Fehér csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk.
A kihűlt süteményt kifordítjuk a formából és meglocsoljuk a tetejét és megszórjuk 2 kávéskanál mandulapálcikával.
Az étcsokoládét forró gőz fölött megolvasztom.
A tojásokat a cukorral, a puha vajjal kikeverem, majd beleöntöm az étcsokoládét, a kakaóport és 2 evőkanál mandulapálcikát. A sütőporral összekevert lisztet is elkeverem benne, majd annyi tejet öntök hozzá, hogy sűrűn folyós állagú tésztát kapjak.
Sütőpapírral kibélelek egy magasabb falú keskeny, hosszúkás formát és beleöntöm a tésztát. Lehet őzgerinc formába is tenni.
180 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Mivel elég vastag a tészta, ezért mindenképpen végezzük el tűpróbát és ha indokolt még pár perc.
Fehér csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk.
A kihűlt süteményt kifordítjuk a formából és meglocsoljuk a tetejét és megszórjuk 2 kávéskanál mandulapálcikával.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.