Gyümölcsös rizslepény

(deszert)

Gyümölcsös rizslepény

Hozzávalók:

3 tojás , 6 evőkanál kristálycukor, 3 dkg vaj, 6 evőkanál rizsliszt, 20 dkg piros gyümölcs (friss, mirelit vagy befőtt), 8 dkg min. 60%-os étcsokoládé, vaníliás porcukor a díszítéshez ,

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadom a cukrot és folytatom, amíg kemény habbá nem áll össze. A vajat megolvasztom. A fehérjébe keverem a kihűlt vajat, sárgáját és a rizslisztet. Közepes méretű tepsibe sütőpapírt teszek és beleteszem a masszát. Lesimítom, majd a tetejére teszem a gyümölcsszemeket. 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük. A csokit vízgőz fölött megolvasztom. A kész sütit kihűtöm és az olvasztott csokival meglocsolom, majd porcukorral tálalom.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből