Gyümölcsös rizslepény
(deszert)

Hozzávalók:
3 tojás , 6 evőkanál kristálycukor, 3 dkg vaj, 6 evőkanál rizsliszt, 20 dkg piros gyümölcs (friss, mirelit vagy befőtt), 8 dkg min. 60%-os étcsokoládé, vaníliás porcukor a díszítéshez ,Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadom a cukrot és folytatom, amíg kemény habbá nem áll össze.
A vajat megolvasztom. A fehérjébe keverem a kihűlt vajat, sárgáját és a rizslisztet.
Közepes méretű tepsibe sütőpapírt teszek és beleteszem a masszát. Lesimítom, majd a tetejére teszem a gyümölcsszemeket.
180 fokos sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük.
A csokit vízgőz fölött megolvasztom.
A kész sütit kihűtöm és az olvasztott csokival meglocsolom, majd porcukorral tálalom.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.