Kétszínű süti

(deszert)

Kétszínű süti

Hozzávalók:

25 dkg cukor, 25 dkg vaj, 35 dkg liszt, 6 tojás, 1 csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaópor, 1 üveg meggybefőtt, a krémhez:, 4 dl tej, 6 dkg liszt, 3 tojás sárgája, 25 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 15 dkg kristálycukor, 1 citrom , 15 dkg étcsokoládé, 0,5 dl olaj,

Elkészítés:

A margarint habosra keverjük a cukorral és a tojással, majd belekeverjük a sütőporos lisztet. A tésztát megfelezzük, a felébe belekeverjük a kakaót.
Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, egyenletesen belekenjünk a világos tésztát, elosztjuk rajta, és belenyomkodjuk a kimagozott meggyszemeket, és rásimítjuk a sötét tésztát.
175 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk hűlni. A krémhez a lisztet a tojások sárgájával, a cukorral és egy kevés tejjel simára keverjük, a maradék tejet felforraljuk és a péppel besűrítjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A puha margarint jó habosra verjük a porcukorral, majd összekeverjük a kihűlt főzött krémmel. A krémet a tésztára simítjuk, hűtőbe tesszük dermedni, majd a tetejét bevonjuk olvasztott csokival.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Mákos guba

Mákos guba

Nagy kedvencem a mákos guba. Ha rossz kedvem van, mindig ezzel vigasztalom magam.
mák kifli tej valilia

Csőröge fánk II.

Csőröge fánk II.

Nem diétás süti, de néha napján azért egy csörögefánk partira mindig vevők vagyunk.
fánk

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből