Kétszínű süti
(deszert)

Hozzávalók:
25 dkg cukor, 25 dkg vaj, 35 dkg liszt, 6 tojás, 1 csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaópor, 1 üveg meggybefőtt, a krémhez:, 4 dl tej, 6 dkg liszt, 3 tojás sárgája, 25 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 15 dkg kristálycukor, 1 citrom , 15 dkg étcsokoládé, 0,5 dl olaj,Elkészítés:
A margarint habosra keverjük a cukorral és a tojással, majd belekeverjük a sütőporos lisztet. A tésztát megfelezzük, a felébe belekeverjük a kakaót.
Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, egyenletesen belekenjünk a világos tésztát, elosztjuk rajta, és belenyomkodjuk a kimagozott meggyszemeket, és rásimítjuk a sötét tésztát.
175 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk hűlni. A krémhez a lisztet a tojások sárgájával, a cukorral és egy kevés tejjel simára keverjük, a maradék tejet felforraljuk és a péppel besűrítjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A puha margarint jó habosra verjük a porcukorral, majd összekeverjük a kihűlt főzött krémmel. A krémet a tésztára simítjuk, hűtőbe tesszük dermedni, majd a tetejét bevonjuk olvasztott csokival.
Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, egyenletesen belekenjünk a világos tésztát, elosztjuk rajta, és belenyomkodjuk a kimagozott meggyszemeket, és rásimítjuk a sötét tésztát.
175 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk hűlni. A krémhez a lisztet a tojások sárgájával, a cukorral és egy kevés tejjel simára keverjük, a maradék tejet felforraljuk és a péppel besűrítjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A puha margarint jó habosra verjük a porcukorral, majd összekeverjük a kihűlt főzött krémmel. A krémet a tésztára simítjuk, hűtőbe tesszük dermedni, majd a tetejét bevonjuk olvasztott csokival.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Mákos guba
Nagy kedvencem a mákos guba. Ha rossz kedvem van, mindig ezzel vigasztalom magam.
mák kifli tej valilia

Csőröge fánk II.
Nem diétás süti, de néha napján azért egy csörögefánk partira mindig vevők vagyunk.
fánk