Kétszínű süti

(deszert)

Kétszínű süti

Hozzávalók:

25 dkg cukor, 25 dkg vaj, 35 dkg liszt, 6 tojás, 1 csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaópor, 1 üveg meggybefőtt, a krémhez:, 4 dl tej, 6 dkg liszt, 3 tojás sárgája, 25 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 15 dkg kristálycukor, 1 citrom , 15 dkg étcsokoládé, 0,5 dl olaj,

Elkészítés:

A margarint habosra keverjük a cukorral és a tojással, majd belekeverjük a sütőporos lisztet. A tésztát megfelezzük, a felébe belekeverjük a kakaót.
Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, egyenletesen belekenjünk a világos tésztát, elosztjuk rajta, és belenyomkodjuk a kimagozott meggyszemeket, és rásimítjuk a sötét tésztát.
175 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk hűlni. A krémhez a lisztet a tojások sárgájával, a cukorral és egy kevés tejjel simára keverjük, a maradék tejet felforraljuk és a péppel besűrítjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A puha margarint jó habosra verjük a porcukorral, majd összekeverjük a kihűlt főzött krémmel. A krémet a tésztára simítjuk, hűtőbe tesszük dermedni, majd a tetejét bevonjuk olvasztott csokival.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Epres tiramisu

Epres tiramisu

Imádom a tiramisut. Viszont a lányok miatt a kávét, mint ízesítőt igyekszem kerülni. Innen jött az ötlet, hogy mi lenne, ha a kávé helyett epret tennék bele? Kipróbáltam, és azóta a személyes kedvencem lett :-) Persze a lányok is imádják. Egy hátránya, hogy az eper szezon rövid ideig tart.
eper mascarpone tejszín

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

Szólj hozzá