Lebbencs leves
(főétel)

Hozzávalók:
1/2 kg fodros nagykocka tészta, 3 sárgarépa, 3 fehér répa, 4 krumpli, 2 kávéskanál só, 1 kávéskanál őrölt pirospaprika, petrezselyem, 1 paradicsom, 1 tv paprika, olaj,Elkészítés:
Kevés olajon zsemlebarnára pirítom a tésztát (folyamatos kevergetés mellett) majd leveszem a tűzről, és hozzáadok 1 kávéskanál pirospaprikát és jól elkeverem.
	
	Felöntöm vízzel, majd visszateszem a tűzhelyre és beleteszem a kockára vágott krumplit.
	A répákat hasábra vágom (lehet karikára is) és szintén a levesbe teszem.
	
	A paprikát csíkokra vágom, a paradicsomot pedig négyfelé, és szintén hozzáadom.
	
	Végül az aprított petrezselyemlevelet adom a leveshez és a két kávéskanál sót.
	
	40-45 percig, közepes lángon főzöm. 
	 
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Karfiol leves
A karfiol leves egy nagyon finom krémes leves. Nagyon szeretjük. Pirított zsemlekockákkal a legjobb.
karfiol  sárgarépa  fehér répa  liszt  tejföl

Csirke raguleves
A csirke raguleves előkészítése macerás, mivel a zöldségeket kicsire kell szeletelni. Emlékszem, anyukám mindig karikákra szeletelte a répát, de ahogy elkezdtem a lányoknak főzni, hozzászoktam, hogy apró kockára vágok mindent. Bár a lányok már kinőttek a csecsemő korból,ez a leves valahogy mégis így maradt :-)
csirke  zöldborsó  sárgarépa  fehér répa  bors
