Brokkoli leves

Brokkoli leves

Hozzávalók:

40 dkg brokkoli, 1 kávéskanál őrölt pirospaprika, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál olaj, petrezselyemzöld, apró száraztészta,

Elkészítés:

 

A brokkolit megmosom, megtisztítom, majd szétszedem rózsáira.

 

A hagymát felkockázom, majd kevés olajon üvegesre pirítom.
Amint a hagyma megpirult, ráteszem a brokkolit és óvatosan keverve, a hagymás olajon párolom. (4-5 perc alatt megfonnyad)
Kevés lisztet keverek hozzá, mintha rántást csinálnék és összekeverem a petrezselyemmel.
Párszor megkeverem, hogy az alapanyagok összeálljanak, majd hozzáadom a pirospaprikát és ráöntöm a tejfölt. Ezt is megkeverem párszor majd felöntöm vízzel.

Van aki húsleves lével önti fel, de nálunk nem nagyon szokott lenni felesleges hús alap lé, az alap lé kockáknak és instant vackoknak pedig nem vagyunk hívei.

Fedő alatt 20-25 percig kis lángon főzzük. Ennyi idő alatt a brokkoli szépen megpuhul. A végé hozzá lehet adni a száraztésztát.
Ez utóbbit külön is főzhetjük, és csak tálaláskor adhatjuk a leveshez. Ízlés kérdése, bár nagy előnye, hogy a gyerekek, akik inkább a tésztát szeretik, és kevésbé a brokkolit, több tésztát kaphatnak, mintha belefőztük volna.

 

Támogass minket azzal, hogy a hirdetésre kattintasz. Köszönjük!

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Csirkemell ragu leves

Csirkemell ragu leves

A csirkemell raguleves nagy kedvenc. Amikor babák voltak a lányok, minden héten készült. Ma már kicsit ritkábban főzök sajnos.
csirkemell sárgarépa fehér répa borsó

Anyukám gyümölcslevese

Anyukám gyümölcslevese

Sok gyümölcsleves receptet láttam és főztem már, de anyukám receptjénél eddig nem találnom finomabbat. Persze lehet, hogy csak a gyerekkori emlékek teszik ilyen finommá, de én akkor is imádom.
meggy tejföl liszt

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

brokkoli, leves, petrezselyem, száraztészta

Szólj hozzá