Spékelt sült pulyka felsőcomb

Spékelt sült pulyka felsőcomb

Hozzávalók:

1 pulyka felsőcomb, 4 gerezd fokhagyma, 5 dkg füstölt szalonna, olaj, , 2 kg krumpli,

Elkészítés:

Ez a recept anyukám régi receptje. Nagyon szeretem.
Karácsonykor mindig ez volt nálunk az ünnepi ebéd, így ha sütök, mindig eszembe jutnak a régi karácsonyok.

Az elkészítése nagyon egyszerű.

A combot megmosom, és a bőrét óvatosan bevagdosom a szalonna számára, és megspékelem szalonnacsíkokkal.
A szalonna mellé apró fokhagyma darabokat dugok, majd jó alaposan megsózom.
A sót érdemes bele is dörzsölni a bőrébe, hogy jó alaposan beszívja.
Amikor ezzel kész vagyok, meglocsolom napraforgó olajjal.

Fólia alatt, 200-230 C fokos sütőben 1 órán át sütöm, majd a húst megfordítom és mellé rakom a kockára vágott klumplit.
Lefóliázom és 30 percre visszateszem a sütőbe.
Ezután leveszem a fóliát, átkeverem a krumplit, és 10-15 percig tovább sütöm, hogy mind a krumpli, mind a húsi bőre is megpiruljon.

Támogass minket azzal, hogy a hirdetésre kattintasz. Köszönjük!

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Brassói aprópecsenye

Brassói aprópecsenye

Gyerekkorom nagy kedvence volt a Brassói aprópecsenye. A hús és a sült krumpli sós íze nagyszerűen keveredik a sült fokhagyma édességével, és ahogy a krumpli átveszi a szaft ízét, az valami fantasztikus. Az elkészítése rém egyszerű.
fokhagyma sertés hús krumpli

Töltött káposzta

Töltött káposzta

Karácsonykor én székely káposztát szoktam főzni, míg anyu töltött káposztát, és persze megosztjuk egymással. Így minden évben hamisítatlan anyuféle töltött káposzta kerül az asztalra :-) Persze szoktam én is főzni, de az ünnephez nálunk ez hozzátartozik a hagyományainkhoz.
savanyú káposzta rizs vöröshagyma darált sertéshús

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

pulyka felsőcomb, krumpli, szalonna

Szólj hozzá