Brassói aprópecsenye

Brassói aprópecsenye

Hozzávalók:

1 kg sertéscomb, 2 fej fokhagyma , 1 kávéskanál őrölt piros paprika, 4 evőkanál olaj, 2 kávéskanál só , 1 kg krumpli,

Elkészítés:

Gyerekkorom nagy kedvence volt a Brassói aprópecsenye. A hús és a sült krumpli sós íze nagyszerűen keveredik a sült fokhagyma édességével, és ahogy a krumpli átveszi a szaft ízét, az valami fantasztikus. Az elkészítése rém egyszerű.

A húst megmosom, apró kockákra vágom. Bele teszem a serpenyőbe az olajat és ráteszem a húst. Megsózom, majd addig kavarom, amíg kifehéredik a hús. Nagy pohár vizet öntök alá és takarék lángon puhára főzöm. Akkor jó, ha már csak az olaj marad alatta. Ilyenkor a fokhagyma gerezdeket megpucolom, lereszelem vagy préselem és a húsra teszem a piros paprikával együtt. Átkevergetem, 1 pohár vizet teszek rá és közepes lángon még 15 percig összesütöm.
Ezalatt a krumplit megpucolom, megmosom és kockákra vágom és olajban kisütöm majd sózom..
Ha mindennel készen vagyok egy tányérra halmozom a krumplit és ráteszem a husit.
Tálalhatjuk uborkával, céklával, bármivel, de ez magában is finom.

Támogass minket azzal, hogy a hirdetésre kattintasz. Köszönjük!

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Gyors csirke

Gyors csirke

Ha nincs időm a főzésre ez mindig beválik, mert gyorsan kész van és minimális az előkészülés
csirke jégsaláta

Gyors csirkemell

Gyors csirkemell

A gyors csirkemell a gyors csirkecomb ötletén felbuzdulva lett kitalálva. Ideális ebéd akkor, ha késésben vagyok és gyorsan össze kell ütnöm valamit.
csirkemell sárgarépa zöldbab zöldborsó kukorica rizs

Sült oldalas

Sült oldalas

Sült oldalas, és gyerek korunk favoritja a zsíros kenyér
oldalas fokhagyma zsíros kenyér

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

fokhagyma, sertés hús, krumpli

Szólj hozzá