Anyukám gyümölcslevese
(főétel)

Hozzávalók:
2 üveg meggy konzerv vagy 1 kg friss meggy, 8-10 db szilva, 2 dl tejföl, 3 evőkanál liszt, 4-5 evőkanál kristálycukor, 5-6 szem szegfűszeg,Elkészítés:
Sok gyümölcsleves receptet láttam és főztem már, de anyukám receptjénél eddig nem találtam finomabbat. Persze lehet, hogy csak a gyerekkori emlékek teszik ilyen finommá, de én akkor is imádom.
És most következzen a titkos recept :-)
A gyümölcsöket egy lábasba teszem és felöntöm vízzel.
Hozzáadom a cukrot és a szegfűszeget, és közepes lángon kb. 15 percig főzöm.
Ha megpuhultak a gyümölcsök, akkor habarást készítek.
A habarást úgy készítem, hogy a tejfölt egy tálba öntöm, és hozzáadom a 3 evőkanál lisztet és kevés hideg vízzel alaposan összekeverem. Érdemes a keveréshez habverőt használni, mert akkor garantáltan csomómentes lesz.
A kész habarást a forrásban lévő leveshez öntöm folyamatos keverés mellett. Amint a habarással rottyan ey párat el is zárható.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Gyöngybableves
A gyöngybableves nálunk hagyományosan húsvét utáni étel, mivel mindig marad valamennyi sonka, amit magában már nem akar senki megenni. Az így megmaradt sonka remek alapja a gyöngybablevesnek.
gyöngybab sonka sárgarépa fehér répa petrezselyem

Vegyes zöldségleves
A zöldségleves a gyorsan finomat kategórába tartozik. Egyszerű, olcsó, finom
sárgarépa fehér répa petrezselyem cérnametélt