Grillezett csirkemell

(főétel)

Grillezett csirkemell

Hozzávalók:

60 dkg csirkemell, 2-3 fej fokhagyma, sült csirke fűszerkeverék, olaj,

Elkészítés:

Grillezve minden étel egy kicsit más. Az a karamellás íz, ami a sült ételekhez ilyenkor társul, teljesen rendkívüli ízt kölcsönöz a legáltalánosabb összetevőknek is.

A grillezett csirkemellet  először a görög saláta kísérőjeként készítettem. Csak később lett belőle önálló étel.

Az elkészítése nagyon egyszerű.
A mellet alaposan megmosom, majd vékony szeretekre vágom.
A fokhagymát megpucolom, és azt is felszeletelem. Fontos, hogy a fokhagyma nagyon vékonyra legyen szeletelve, mert grillezéskor jó, ha rásül a húsra.
Előkészítek a pácoláshoz egy kisebb jénait, vagy lefedhető műanyag tálat, majd egy kevés olajat öntök az aljára.
A hús szeleteket meghintem a fűszersóval, majd a tálba helyezem. Minden szelet húst jó alaposan megszórom fokhagyma szeletekkel. Kicsit meg is nyomkodhatjuk, de a lényeg az, hogy minden szeletre bőven jusson fokhagyma.

Minden réteg húst meglocsolok olajjal, hogy be tudja inni a pácot.
Ezután a húsokat egy éjszakára beteszem a hűtőbe, hogy  összeérjenek az ízek.

Sütéskor az előkészített húst a grillre teszem - ez lehet benti, vagy kinti grill is - és 10-15 perc alatt készre sütöm.

Tálalható rizzsel, vagy salátával.
 

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Gyors csirke

Gyors csirke

Ha nincs időm a főzésre ez mindig beválik, mert gyorsan kész van és minimális az előkészülés
csirke jégsaláta

Gyors csirkemell

Gyors csirkemell

A gyors csirkemell a gyors csirkecomb ötletén felbuzdulva lett kitalálva. Ideális ebéd akkor, ha késésben vagyok és gyorsan össze kell ütnöm valamit.
csirkemell sárgarépa zöldbab zöldborsó kukorica rizs

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

csirkemell, fokhagyma, olaj