Grillezett csirkemell

(főétel)

Grillezett csirkemell

Hozzávalók:

60 dkg csirkemell, 2-3 fej fokhagyma, sült csirke fűszerkeverék, olaj,

Elkészítés:

Grillezve minden étel egy kicsit más. Az a karamellás íz, ami a sült ételekhez ilyenkor társul, teljesen rendkívüli ízt kölcsönöz a legáltalánosabb összetevőknek is.

A grillezett csirkemellet  először a görög saláta kísérőjeként készítettem. Csak később lett belőle önálló étel.

Az elkészítése nagyon egyszerű.
A mellet alaposan megmosom, majd vékony szeretekre vágom.
A fokhagymát megpucolom, és azt is felszeletelem. Fontos, hogy a fokhagyma nagyon vékonyra legyen szeletelve, mert grillezéskor jó, ha rásül a húsra.
Előkészítek a pácoláshoz egy kisebb jénait, vagy lefedhető műanyag tálat, majd egy kevés olajat öntök az aljára.
A hús szeleteket meghintem a fűszersóval, majd a tálba helyezem. Minden szelet húst jó alaposan megszórom fokhagyma szeletekkel. Kicsit meg is nyomkodhatjuk, de a lényeg az, hogy minden szeletre bőven jusson fokhagyma.

Minden réteg húst meglocsolok olajjal, hogy be tudja inni a pácot.
Ezután a húsokat egy éjszakára beteszem a hűtőbe, hogy  összeérjenek az ízek.

Sütéskor az előkészített húst a grillre teszem - ez lehet benti, vagy kinti grill is - és 10-15 perc alatt készre sütöm.

Tálalható rizzsel, vagy salátával.
 

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Gyors csirke

Gyors csirke

Ha nincs időm a főzésre ez mindig beválik, mert gyorsan kész van és minimális az előkészülés
csirke jégsaláta

Gyors csirkemell

Gyors csirkemell

A gyors csirkemell a gyors csirkecomb ötletén felbuzdulva lett kitalálva. Ideális ebéd akkor, ha késésben vagyok és gyorsan össze kell ütnöm valamit.
csirkemell sárgarépa zöldbab zöldborsó kukorica rizs

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

csirkemell, fokhagyma, olaj