Gyömbéres-uborkás frissítő

(előétel)

Gyömbéres-uborkás frissítő

Hozzávalók:

1 db kígyóuborka, 1 db nagyobb citrom, 3 cm gyömbér, 12 db menta levél,

Elkészítés:

Ebben a nagy melegben mindenki vágyik egy frissítő, finom üdítőre. De miért igyuk azt a sok cukros löttyöt, ha egészséges és finom hűsítőt is csinálhatunk pár finom összetevőből?

Persze a nagy meleg mellett ez az üdítő gyorsítja az anyagcserét, így fogyókúrázóknak kötelező :-)

Az elkészítése egyszerű.
Egy kancsóba öntök 2 liter vizet.
A gyömbért megpucolom, majd pedig a lehető legapróbb darabokra felvágom.
Aki nem fél a gyömbér csípősségétől az bele is reszelheti, de tapasztalatom szerint azért érdemes óvatosan bánni a gyömbérrel.

Az uborkát és a citromot alaposan megmosom, majd egyformán vékony szeletekre vágom.
Beleteszem a menta leveleit és óvatosan megkeverem.
Hűtőbe teszem és másnap már fogyasztható is.

Nagyon finom, frissítő, egészséges és még cukor sincs benne. 

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Mentaszörp

Mentaszörp

Ezzel a fincsiséggel tavaly találkoztam, amikor a barátnőm érdeklődött, hogy mit csinálok a kertben található rengeteg mentával? Ő menta szörpöt készített belőle. Nálunk a menta egy tőből szaporodott el, és gyakorlatilag megszállta a kertet, így arra gondolta, hogy megritkítom. De ahogy megkostóltam barátnők menta szörpét, tudtam, hogy ezt nekem is meg kell tanulnom :-)
menta cukor citrom

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

gyömbér, menta, citrom, uborka