Madártej

(deszert)

Madártej

Hozzávalók:

1 liter tej, 4 tojás, 10 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor,

Elkészítés:

A madártej a legmókásabb desszert. Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható.

Az elkészítéshez minimális kézügyesség azért elkél, de egyébként végtelenül egyszerű.
A tojásokat kettéválasztom, a fehérjét habbá verem.
Egy lábasba beleöntöm a tejet, a vaníliás cukrot, a cukrot, és a tojás sárgáját, és folyamatos kevergetés mellett felforralom.
Óvatosan, evőkanállal kanalanként belehelyezem a habot a forrásban lévő sodóba, ahogy újra felforr, megforgatom a habgombócokat, majd kiszedem egy tálba.
Tálaláskor a sodót mélytányérba merem, és ráhelyezek 1-2 habgombócot.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Kókuszos mámor

Kókuszos mámor

Mivel mostanában nem ehetünk normál kókuszgolyót, így muszáj volt kitalálni helyette mást. Egy barátom sietett ezzel a recepttel a segítségemre. Ez a kókuszos mámor
kókusz kókuszliszt kókuszzsír

Csokis süti

Csokis süti

A csokis pohárkát egy régi recept újságban találtam. Gondoltam kipróbálom. Az eredmény nagyon finom lett, így bekerült a kedvenc sütik közé.
csokoládé tojás cukor vanillia

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

tej, tojás, cukor, vanília