Madártej

(deszert)

Madártej

Hozzávalók:

1 liter tej, 4 tojás, 10 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor,

Elkészítés:

A madártej a legmókásabb desszert. Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható.

Az elkészítéshez minimális kézügyesség azért elkél, de egyébként végtelenül egyszerű.
A tojásokat kettéválasztom, a fehérjét habbá verem.
Egy lábasba beleöntöm a tejet, a vaníliás cukrot, a cukrot, és a tojás sárgáját, és folyamatos kevergetés mellett felforralom.
Óvatosan, evőkanállal kanalanként belehelyezem a habot a forrásban lévő sodóba, ahogy újra felforr, megforgatom a habgombócokat, majd kiszedem egy tálba.
Tálaláskor a sodót mélytányérba merem, és ráhelyezek 1-2 habgombócot.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Diós guba sodóval

Diós guba sodóval

A diós guba egy hirtelen jött ötlettől vezérelve készült. Előző nap diós tészta volt az ebéd, és maradt egy csomó darált dió. Mivel a mákos guba a család nagy kedvence, így megnéztük mi van, ha dióval készítjük el.
dió tej kifli

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

tej, tojás, cukor, vanília