Mustáros - Gombás rakott csirkemell
(főétel)
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma, 2 kg krumpli, 1/2 kg csiperke gomba, 1 kg szeletelt csirkemell, 2 dl tejföl, 4 evőkanál mustár, só, 1-2 evőkanál olaj ,Elkészítés:
A gombát vékony szeletekre vágom a hagymát pedig felkockázom.
A hagymát egy serpenyőben kevés olajon megpárolom majd hozzáadom a gombát. Adok hozzá 1 mokkáskanál sót, majd kis lángon párolom, ameddig a gomba leve elfő.
Eközben a krumplit vékony szeletekre vágom, majd egy olajjal kikent (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe teszem a felét. Annyit tegyünk, hogy teljes egészében kitöltse a tepsi alját.
Kevés sóval hintsük be.
A megpárolt gomba felét terítsük szét a krumplin, majd helyezzük rá a bepácolt hússzeleteket.
Erre mehet a gomba másik fele, majd a tetejére tegyük rá a krumpli másik felét úgy, hogy teljes egészében befedje a gombát.
Ezt is megsózzuk, majd a tejfölt szétterítjük a krumpli tetején.
Közepesen forró sütőben 40-45 percig sütjük. Akkor jó, ha a tejföl a tetején megpirul.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:
Olasz fűszerkeverék
Nagyon szeretem a mediterrán konyhát. A klasszikusoktól, mint a különböző paradicsomos tészták, az extrákig, mint például a paela. A párommal Spanyolországban voltunk nászúton, és ott "fertőződtem" meg a déli ízek imádatával :-)
oregano bazsalikom fokhagyma
Barackos csirkeragu
A barackos csirkeragu a gyümölcsös raguk non plus ultrája. Nagyon imádom. A hús sós, a tejszín pedig kellemesen kiemeli a barack finom, édes ízét. Minden évben, amikor elkészülnek a barack befőttek muszáj letesztelnem egy barackos csirkeraguval :-) Pillanatok alatt elkészül.
csirkemell barack befőtt tejszín