Mustáros - Gombás rakott csirkemell
(főétel)

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma, 2 kg krumpli, 1/2 kg csiperke gomba, 1 kg szeletelt csirkemell, 2 dl tejföl, 4 evőkanál mustár, só, 1-2 evőkanál olaj ,Elkészítés:
A gombát vékony szeletekre vágom a hagymát pedig felkockázom.
	A hagymát egy serpenyőben kevés olajon megpárolom majd hozzáadom a gombát. Adok hozzá 1 mokkáskanál sót, majd kis lángon párolom, ameddig a gomba leve elfő.
	
	Eközben a krumplit vékony szeletekre vágom, majd egy olajjal kikent (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe teszem a felét. Annyit tegyünk, hogy teljes egészében kitöltse a tepsi alját.
	Kevés sóval hintsük be.
	
	A megpárolt gomba felét terítsük szét a krumplin, majd helyezzük rá a bepácolt hússzeleteket.
	Erre mehet a gomba másik fele, majd a tetejére tegyük rá a krumpli másik felét úgy, hogy teljes egészében befedje a gombát.
	Ezt is megsózzuk, majd a tejfölt szétterítjük a krumpli tetején.
	
	Közepesen forró sütőben 40-45 percig sütjük. Akkor jó, ha a tejföl a tetején megpirul.
	 
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Lasagne
A múltkor maradt egy kis bolognai szósz. Bár az eredeti recept kicsit más, de gondoltam mi lenne, ha csinálnék belőle egy jó lasagne-t.
Persze egy mesterszakács ezért jól leszúrna, de a lányok az utolsó falatig megették :-)
bolognai szósz  tészta  sajt

Bakonyi sertésszelet
Bevallom, hogy a a Bakonyi sertésszelet az én nagy kedvencem. Persze a család is szereti, de nem sikerült elérnem, hogy az abszolút favorit legyen náluk. Éppen ezért viszonylag ritkán készítek. De talán ez az oka annak, hogy amikor ez kerül az asztalra, az egy kicsit ünnep is nekem, így igyekszem megadni a módját :-)
gomba  sertés comb  kolozsvári szalonna
