Szilvás gombóc

(főétel)

Szilvás gombóc

Hozzávalók:

1 kg krumpli, 1/2 kg liszt, , zsemlemorzsa, olaj,

Elkészítés:

A szilvás gombóc nagyon sokáig volt az abszolút kedvenc. A legnagyobb előnye, hogy nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető.

Sós vízbe apróra vágom a megpucolt krumplit, majd puhára főzöm.
Ha megpuhult, egy tálba teszem, és jól összetöröm. Teszek bele 1 ek olajat és összekeverem a krumplival.
Ha teljesen kihűlt, hozzáadom a lisztet és kézzel összegyúrom.

A tésztát kb 5cm-es kockákra vágom.
A kockák közepére 1 egész, kimagozott szilvát teszek, majd megszórom egy kevés fahéjjal és kristálycukorral, ezután a négy sarkánál lezárom és golyót formálok belőle.

Enyhén sós, forrásban lévő vízbe teszem. Ha feljön a víz tetejére, kész.
Miután megfőtt, pirított zsemlemorzsában megforgatom.
Tálaláskor porcukorral meg szoktuk szórni.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Húsos tészta

Húsos tészta

Amikor gyerek voltam, sokszor volt otthon ez az ebéd. Részben mert olcsó, könnyen elkészíthető, és persze mert imádtuk. Mára már megkopott a népszerűsége, de azért néha csak nosztalgiából szoktam csinálni.
darálthús paradicsom hagyma spagetti

Grízes tészta

Grízes tészta

A grízes tészta egy gyorsan-finomat típusó étel. Sosem marad belőle a tányéron.
búzadara tészta

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

szilva, krumpli, liszt