Paradicsomos töltött paprika
(főétel)
Hozzávalók:
1 üveg paradicsom, 2-3 egész paprika, 1/2 kg darált sertés comb, vagy pulykamell, 1 zacskó rizs, só, bors, őrölt pirospaprika, 4 ek. cukor, 1 kg burgonya, 1 tojás ,Elkészítés:
Ez a recept egy régi klasszikus. Amikor gyerek voltam, anyukám gyakran főzött nekünk. Nem volt kedvenc, de most már imádom. Sajnos a lányokról ez nem mondható el, de egy évben egyszer mindenképpen az asztalra kerül.
Az elkészítése kicsit macerás, de azért nem vészes.
Egy lábasba sűrített paradicsomot öntök, majd felöntöm 2 liter vízzel. 2 mokkás kanál sót adok hozzá és 4 evőkanál cukrot.
Lassú tűzön 10-15 percig főzöm.
Amíg fő, addig egy tábla beleteszem a darált húst, és összekeverem 1 mokkás kanél sóval, 1 mokkás kanál őrölt pirospaprikával és fél mokkás kanál őrölt fehér borssal. Beleütöm a tojást, majd hozzáadom a rizst és ezekkel is jól összedolgozom.
A tv paprikát megmosom, majd a száránál körbevágom, hogy ki tudjam húzni a magházat úgy, hogy a héja sértetlen maradjon.
Ezekbe töltöm bele a darált húst.
A maradék darált húsból kis gombócokat csinálok, majd a paprikákkal együtt beleteszem a paradicsomba.
35-40 perc alatt megfő.
Megpucolom a krumplit, nagyobb kockákra vágom, majd enyhén sós vízben megfőzöm.
Tálaláskor a krumplit teszem a tényér aljára, majd mellé a húsgombócokat és a paprikát, majd megöntözöm a paradicsomlével.
Az elkészítése kicsit macerás, de azért nem vészes.
Egy lábasba sűrített paradicsomot öntök, majd felöntöm 2 liter vízzel. 2 mokkás kanál sót adok hozzá és 4 evőkanál cukrot.
Lassú tűzön 10-15 percig főzöm.
Amíg fő, addig egy tábla beleteszem a darált húst, és összekeverem 1 mokkás kanél sóval, 1 mokkás kanál őrölt pirospaprikával és fél mokkás kanál őrölt fehér borssal. Beleütöm a tojást, majd hozzáadom a rizst és ezekkel is jól összedolgozom.
A tv paprikát megmosom, majd a száránál körbevágom, hogy ki tudjam húzni a magházat úgy, hogy a héja sértetlen maradjon.
Ezekbe töltöm bele a darált húst.
A maradék darált húsból kis gombócokat csinálok, majd a paprikákkal együtt beleteszem a paradicsomba.
35-40 perc alatt megfő.
Megpucolom a krumplit, nagyobb kockákra vágom, majd enyhén sós vízben megfőzöm.
Tálaláskor a krumplit teszem a tényér aljára, majd mellé a húsgombócokat és a paprikát, majd megöntözöm a paradicsomlével.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:
Főtt kukorica
A főtt kukorica a késő nyár nagy favoritja. Egyszerre édes és sós, és ki ne szeretne kézzel - lábban ebédelni :-)
kukorica
Házi hamburger zsemle
Nagyon szeretem, amikor elindul a grill szezon, mert szinte mindent lehet grillen készíteni, és imádom, amikor kicsit füstös íze lesz a húsoknak. És persze teljesen más a szabadban sütni. A hamburgerhez mi mindig magunk csináljuk a zsömléket, mert olcsóbb és finomabb, mint a bolti. Az elkészítése nem bonyolult.