Fokhagymás sült sertés lapocka
(főétel)
Hozzávalók:
1 kg sertés lapocka, 2 fej fokhagyma, olaj, só,Elkészítés:
A fokhagymás sertés lapockát kérgesre kell sütni, mert az a finom, barna, sós fokhagymás réteg a legfinomabb az egészben :-)
Az elkészítése nagyon egyszerű.
A húst megmosom, majd kb másfél centinként bevágom.
Alaposan besózom és jól beledolgozom a sót a húsba, majd a meghámozott fokhagymát fokhagymapréssel a húsra nyomom és azt is jó alaposan beledolgozom.
Egy serpenyőbe sütőpapírt tesztek, majd egy pár csepp olajat szétkenek alatta.
Erre teszem a húst, majd azt is meglocsolom egy kis olajjal.
Lefedem alufóliával és közepesen meleg sütőben 45-50 percig sütöm.
Ezután leveszem róla az alufóliát és a nélkül is sütöm még 25 percig miközben néha meglocsolom a hús alatti lével.
Amikor kész, felszeletelem.
Rizzsel, vagy párolt zöldséggel tálalom.
Az elkészítése nagyon egyszerű.
A húst megmosom, majd kb másfél centinként bevágom.
Alaposan besózom és jól beledolgozom a sót a húsba, majd a meghámozott fokhagymát fokhagymapréssel a húsra nyomom és azt is jó alaposan beledolgozom.
Egy serpenyőbe sütőpapírt tesztek, majd egy pár csepp olajat szétkenek alatta.
Erre teszem a húst, majd azt is meglocsolom egy kis olajjal.
Lefedem alufóliával és közepesen meleg sütőben 45-50 percig sütöm.
Ezután leveszem róla az alufóliát és a nélkül is sütöm még 25 percig miközben néha meglocsolom a hús alatti lével.
Amikor kész, felszeletelem.
Rizzsel, vagy párolt zöldséggel tálalom.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:
Rántott csirke felsőcomb
A rántott csirkecomb nekem az ételek non plus ultrája. Nagyon imádom. Lehet, hogy gyerek korom kedves emlékei miatt, de a családi ünnepek elképzelhetetlenek nélküle.
csirkecomb tojás liszt zsemlemorzsa