Uborka saláta

(előétel)

Uborka saláta

Hozzávalók:

2 db kígyóuborka, 2 evő kanál cukor, 1 evő kanál ecet, 2 mokkás kanál só,

Elkészítés:

Ahogy megjelennek tavasszal a friss zöldségek, keressük az alkalmat, hogy valamilyen salátát készíthessünk. Az uborka saláta jellemzően kísérőétel szokott lenni, bár a lányaim inkább a főétel helyett eszik. Ebből adódóan nagyon jó alku eszköz. Ha megeszik a főételt, mehet a saláta :-)

Az elkészítése nagyon egyszerű.
A kígyóuborkát megmosom, megpucolom a héjától és vékony karikákra vágom. Besózom, összekeverem és hagyom pihenni 10 percig. 
Jénai tálat félig teszem hideg vízzel majd a cukrot felolvasztom benne és megízesítem az ecettel. 
Az uborkát kinyomkodom és beleteszem a lébe. Hűtőbe teszem, hogy összeérjenek az ízek.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Összedobálós saláta

Összedobálós saláta

Friss tavaszi ízekhez ez a saláta a legjobb. Ha jön a tavasz, ez legalább egyszer felkerül az asztalra.
Paradicsom kígyóuborka olivaolaj sonka endívia

Görögsaláta

Görögsaláta

Könnyű nyári szecska a görög saláta. Grillpartik elengedhetetlen kelléke.
görög saláta paradicsom uborka olivaolaj

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

uborka, ecet, cukor,