Uborka saláta
(előétel)
Hozzávalók:
2 db kígyóuborka, 2 evő kanál cukor, 1 evő kanál ecet, 2 mokkás kanál só,Elkészítés:
Ahogy megjelennek tavasszal a friss zöldségek, keressük az alkalmat, hogy valamilyen salátát készíthessünk. Az uborka saláta jellemzően kísérőétel szokott lenni, bár a lányaim inkább a főétel helyett eszik. Ebből adódóan nagyon jó alku eszköz. Ha megeszik a főételt, mehet a saláta :-)
Az elkészítése nagyon egyszerű.
A kígyóuborkát megmosom, megpucolom a héjától és vékony karikákra vágom. Besózom, összekeverem és hagyom pihenni 10 percig.
Jénai tálat félig teszem hideg vízzel majd a cukrot felolvasztom benne és megízesítem az ecettel.
Az uborkát kinyomkodom és beleteszem a lébe. Hűtőbe teszem, hogy összeérjenek az ízek.
Az elkészítése nagyon egyszerű.
A kígyóuborkát megmosom, megpucolom a héjától és vékony karikákra vágom. Besózom, összekeverem és hagyom pihenni 10 percig.
Jénai tálat félig teszem hideg vízzel majd a cukrot felolvasztom benne és megízesítem az ecettel.
Az uborkát kinyomkodom és beleteszem a lébe. Hűtőbe teszem, hogy összeérjenek az ízek.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:
Összedobálós saláta
Friss tavaszi ízekhez ez a saláta a legjobb. Ha jön a tavasz, ez legalább egyszer felkerül az asztalra.
Paradicsom kígyóuborka olivaolaj sonka endívia
Görögsaláta
Könnyű nyári szecska a görög saláta. Grillpartik elengedhetetlen kelléke.
görög saláta paradicsom uborka olivaolaj